Şase pacienţi au murit după o întrerupere în alimentarea cu oxigen; ministrul Sănătăţii a demisionat

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Șase pacienți bolnavi de COVID-19 au murit în urma unei întreruperi în alimentarea cu oxigen, într-un spital din Iordania. Toți erau în Terapie Intensivă. Ministrul Sănătății și-a prezentat demisia.  

Şase bolnavi de COVID-19, aflaţi în terapie intensivă într-un spital public din Iordania, în apropiere de capitala Amman, au murit, sâmbătă, în urma unei întreruperi în alimentarea cu oxigen. Anunțul a fost făcut de către ministrul iordanian al sănătăţii, care şi-a prezentat demisia. „O pană în alimentarea cu oxigen a avut loc timp de aproape o oră la spitalul public Salt şi acest lucru a dus probabil la decesul a şase pacienţi”, a declarat ministrul sănătăţii Nazir Obeidat în faţa jurnaliştilor, citează Agerpres.
Victimele sunt patru bărbaţi şi două femei, potrivit unei surse din spital unde sunt trataţi aproximativ 150 de pacienţi cu coronavirus.
„O anchetă a fost deschisă pentru a confirma că lipsa de oxigen a dus la moartea celor şase persoane. Îmi asum întreaga răspundere morală şi totală pentru acest incident şi mi-am prezentat demisia primului ministru", a mai spus ministrul.

Potrivit televiziunii oficiale, regele Abdullah al II-lea a mers la spitalul situat la 30 km de Amman, unde a cerut demisia directorului său, Abdul Razzaq Al-Khashman.

Ţara de 10 milioane de locuitori, care a lansat campania de vaccinare în ianuarie, a înregistrat peste 464.000 de cazuri de infectare şi peste 5.200 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel