Scandal la Spitalul din Călărași, răsturnare de situație. Viorica Dăncilă intervine

DCMedical Team |
Data publicării:

Spitalul din Călărași, control. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va dispune un control la Spitalul Judeţean din Călăraşi, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu o persoană care se târa pe asfalt în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe.

Spitalul din Călărași, control. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, într-o intervenție la Antena3, că va dispune un control la Spitalul Judeţean din Călăraşi, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu o persoană care se târa pe asfalt în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe.

Ea a spus că trebuie luate toate măsurile pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

„O consider o datorie în calitatea mea de prim-ministru. Vă asigur că nu numai că vom face un control acolo unde s-a întâmplat acest lucru, dar cred că trebuie să luăm toate măsurile ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în România”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Filmuleţul apărut pe youtube arată cum un bărbat mergea în genunchi şi în mâini în faţa Spitalului Judeţean Călăraşi. La începutul filmării, lângă el este un infirmier cu un scaun cu rotile, iar cei doi par să aibă un schimb de replici.

Imediat după, infirmierul se întoarce și pleacă, iar pacientul contrinuă să traverseze strada, pe trecerea de pietoni, în direcție opusă însă spitalului. 

Beat sau neasigurat? 

În timp ce medicii susţin că pacientul era băut şi că a făcut scandal, omul povesteşte că, de fapt, avea dureri cumplite şi era în mijlocul unei crize de rinichi.

Reprezentanţii spitalului au spus, după ce incidentul a devenit public, că bărbatul de 40 de ani din Fetești care a ajuns la spital cu ambulanța, ar fi fost în stare avansată de ebrietate, şi că nu ar fi vrut să coopereze cu medicii.

A plecat fără aviz, fără a i se administra tratamentul, și-a smuls branula, ne-a adus injurii", a explicat Viorica Gheorghiță, medic-șef UPU Călărași. 

Bărbatul, însă, are o altă variantă. 

Nu sunt angajat, nu am acte, ce cereau ei. Muncesc așa, pentru că sunt amărât, mi-a murit soția, mama. Ce să fac? Să mă duc să fur, să dau în cap. Mi-au luat și actele, au rămas la ei. Nu mi-au făcut nimic. Ai de sănătate? N-am. Ai medic de familie? N-am. Servici ai? Nu. Angajat? Nu. Hai, afară! Trăim în România", ar fi povestit bărbatul, conform jurnaliștilor de la Observator.tv.

Filmarea a declanşat trei anchete în Călăraşi. La Poliţie, la Spitalul Județean şi la Consiliul Judeţean. Medicii susţin că vor face plângere pentru defăimare împotriva celui care a filmat imaginile. Ancheta internă va stabili dacă, la rândul lor, ei au făcut totul pentru pacientul care avea nevoie de ajutor.

VIDEO aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel