Scandalul Revelionului la TVR. Ministerul Sănătății dezaprobă: "induce publicului idei false"

Adisa Codruț / 04 ian 2021 / 14:22
Coronavirus
Coronavirus

Ministerul Sănătății a solicitat CNA să dispună măsuri în cazul a două comunicări publice care ”instigă încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că au solicitat CNA-ului să analizeze și să dispună măsuri în cazul a două comunicări publice care ”instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

”Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități.

MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2”.

Potrivit unor precizări ulterioare, Ministerul Sănătății susține că ”nu se pune problema de cenzura sau intervenție în programul TV”, ci instituția a ”solicitat o analiză, conform prevederilor legale”: ”Toate sunt probleme care trebuie rezolvate. Informarea corectă este foarte importantă si aici cred ca suntem toți de acord. Poti rata obiective importante din această cauză”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy