Scandalul Revelionului la TVR. Ministerul Sănătății dezaprobă: "induce publicului idei false"

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Ministerul Sănătății a solicitat CNA să dispună măsuri în cazul a două comunicări publice care ”instigă încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că au solicitat CNA-ului să analizeze și să dispună măsuri în cazul a două comunicări publice care ”instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

”Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități.

MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2”.

Potrivit unor precizări ulterioare, Ministerul Sănătății susține că ”nu se pune problema de cenzura sau intervenție în programul TV”, ci instituția a ”solicitat o analiză, conform prevederilor legale”: ”Toate sunt probleme care trebuie rezolvate. Informarea corectă este foarte importantă si aici cred ca suntem toți de acord. Poti rata obiective importante din această cauză”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel