Școala în Pandemie: Cum fac profesorii diferența între răceală și COVID-19

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Școala în pandemie. Un medic se întreabă cu vor reuși cadrele didactice să deosebească simptomele unei răceli de sezon, de cele ale infecției cu SARS-CoV-2. El recomandă o colaborare strânsă între cadrele didactice și cele medicale.

Începerea școlii vine cu o serie temeri și neclarități în contextul pandemiei, atât pentru părinți, cât și pentru cadrele didactice, dar și pentru copii. 
Potrivit recomandărilor de până acum, cadrele didactice vor fi cele care vor observa dacă un elev prezintă simptome ale infecției COVID-19, după care va izola elevul până la sosirea părinților și va chema ambulanța. 
Medicul Gheorghe Lascu, președintele societății de Medicină de Familie Maramureș, a explicat că o mare dificultate pentru cadrele didactice va fi aceea de a deosebi simptomele unei infecții respiratorii de sezon și cele ale infecției cu virusu SARS-Cov-2 care duce la boala COVID-19.
El recomandă cadrelor didactice să se informeze de la medicii de familie sau DSP despre diferența între simptomele celor două afecțiuni.
 „Trebuie să ne gândim în mod deosebit, la diferența dintre o infecție obișnuită de căi respiratorii, între o banală rinofaringită sau un guturai cum se zice pe românește, și o infecție COVID-19. 
De aceea eu cred că cadrele didactice poate n-ar fi rău să culeagă astfel de informații din surse autorizate, adică de la medicii de familie sau Direcția de Sănătate Publică, pentru că ei vor fi cei care vor trebui la un moment dat să suspicioneze ceva în rândul copiilor, adică dacă îl izolează până vine părintele sau nu”, a spus medicul.
„Sfatul meu este ca fiecare cadru didactic să stea de vorbă cu medicul de familie pe care îl are și să-l roage să-i facă o mică schemă, spre exemplu care sunt semnele de guturai: adică începe să-i curgă nasul, tușește, strănută, doare un pic gâtul. Asta înseamnă că e un început de guturai. Dar dacă începe cu febră, cu dureri de cap, dureri articulare, tuse, dureri de piept - astea deja sunt semne de alarmă și pentru COVID-19. Nu înseamnă că nu pot fi niște semne de infecție de cale respiratorie, dar sunt semne de alarmă și de infecție cu SARS-CoV-2”, a explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel