"La Spitalul Judeţean Timişoara funcţionează o secţie de arşi, ea consumă bani, au fost angajate 40 de persoane, dar nu este aparatura. Niciun pacient nu a fost internat acolo, dar cheltuieli sunt, curentul merge, ventilatoarele merg. (...) Ministrul Sănătăţii trebuie să plece, iar ministerul să facă ceea ce nu a făcut timp de trei ani", a afirmat Pavel Popescu, vineri, într-o conferinţă de presă.
Deputatul a explicat că Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a se construi trei secţii de mari arşi în ţară, deşi Romania ar avea nevoie doar de una, dar care să fie funcţională.
E imposibil ca un ministru al Sănătăţii să declare că lucrurile se mişcă
"O secţie a fost dotată cu cabluri, o alta cu monitoare şi alta cu paturi. E imposibil ca un ministru al Sănătăţii să declare că lucrurile se mişcă. (...) În România nu există un pat de mari arşi. Astăzi, marii arşi din România sunt transferaţi prin bunăvoinţa unor voluntari (...)", a spus deputatul Pavel Popescu.
Centrul de Mari Arşi din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a amenajat cinci compartimente destinate acestei categorii de pacienţi, dar aşteaptă aparatura.
Managerul Spitalului Judeţean timişorean, Marius Craina, spune că, având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu Centrul de Mari Arşi din Bucureşti, după tragedia din Colectiv, echipa de conducere trebuie să fie foarte vigilentă în procedura de licitaţie şi de angajare a personalului, astfel încât să nu fie pus în pericol acest proiect major al spitalului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.