Șefa DSP Gorj, demisă din funcție: cum justifică ministrul Sănătății

Angela Sabău / 28 feb 2020 / 13:30
Conf dr Victor Costache.  Foto:  DC Medical
Conf dr Victor Costache. Foto: DC Medical

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost demisă astăzi, în cadrul unei videoconferințe, de ministrul Sănătății. 

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost demisă astăzi din funcție de către ministurl Sănătății, Victor Costache. Anunțul a fost făcut în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, se arată într-un comunicat de presă al MS.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.

Victor Costache, ministrul Sănătății a convocat în această dimineață o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19. Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy