Simptomul Omicron care se observă doar noaptea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Diferența dintre varianta Delta și varianta Omicron a coronavirusului care produce COVID-19. Foto: www.agi.it
Diferența dintre varianta Delta și varianta Omicron a coronavirusului care produce COVID-19. Foto: www.agi.it

Medicii din Africa de Sud susțin că bolnavii cu Omicron se confruntă noaptea cu transpirații abundente.

Specialiștii din Africa de Sud avertizează că printre simptomele date de tulpina Omicron sunt transpirațiile abundente noaptea.

”Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important", spune medicul britanic Amir Khan, citat de Mirror, arată Antena 3.

Însă, un prim simptom al infectării cu Omicron este o voce mai răgușită sau mai groasă decât de obicei, respectiv o ”mâncărime în gât”, urmată de o congestie nazală. Simptomele acestei variante includ tusea seacă și durere în partea inferioară a spatelui. 

Noile restricţii intrate marţi în vigoare în Germania pentru a combate contaminările cu noul tip de coronavirus "nu vor fi suficiente" în faţa variantei Omicron, care va genera "o creştere accentuată" a numărului de cazuri în următoarele săptămâni, a declarat miercuri ministrul german al sănătăţii. "Măsurile actuale (...) nu vor fi suficiente pentru a împiedica o creştere semnificativă a numărului de infectări determinate de Omicron", a declarat social-democratul Karl Lauterbach, în timpul unei conferinţe de presă la Berlin.

Ministrul a anunţat că se aşteaptă la o "creştere accentuată (a contaminărilor) în Germania într-un termen foarte scurt, de numai câteva săptămâni", din cauza răspândirii acestei variante. Cifrele privind contaminările tind să scadă în Germania, cu o rată de incidenţă în ultimele şapte zile de 205,5 miercuri, comparativ cu peste 400 la începutul lui decembrie. Însă ministrul a atenţionat că în prezent există "o netă subevaluare", din cauza unei declarări de cazuri mai mică, în contextul sărbătorilor de sfârşit de an şi a lipsei de personal.

"Incidenţa actuală subestimează pericolul cu care ne confruntăm", a declarat el, subliniind că Germania traversează deja "o puternică creştere a numărului de cazuri de Omicron". "Incidenţa reală este de două-trei ori mai mare în raport cu cea pe care o înregistrăm", a estimat el. O nouă serie de restricţii a intrat în vigoare marţi în Germania, pentru a stăvili răspândirea COVID-19, odată cu apropierea Revelionului. Au fost interzise reuniunile private cu peste zece persoane, chiar şi pentru persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală. Pentru persoanele nevaccinate, limita scade la doi membri din gospodării diferite, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel