Sindromul bradului de Crăciun. Ce efecte periculoase poate avea asupra sănătății

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Bradul de Crăciun poate aduce probleme de sănătate   Foto: Pexels
Bradul de Crăciun poate aduce probleme de sănătate Foto: Pexels

Dacă te trezești strănutând sau că respiri greu în acest sezon de sărbători, s-ar putea să nu fie doar o simplă răceală. Poate fi din cauza "sindromului pomului de Crăciun".

Aproximativ 5 la sută dintre americani sunt alergici la mucegai, iar bradul tău - natural sau artificial - ar putea să îl răspândească în casă. "Mucegaiul poate provoca multe efecte asupra sănătății", spune CDC. 

Bradul de Crăciun poate provoca nas înfundat, dureri de gât sau probleme mai grave 

Mucegaiul și polenul sunt iritanți comuni. "Brazii naturali pot cauza probleme pentru cei care suferă de astm", informează Academia Americană de Alergologie, Astm și Imunologie (American Academy of Allergy Asthma & Immunology). "Aceștia pot aduce mucegai și polen în casă". "Pentru unii oameni, mucegaiul poate provoca nas înfundat, dureri în gât, tuse sau respirație grea, arsuri la ochi sau erupții cutanate", spune CDC. "Persoanele cu astm sau care sunt alergice la mucegai pot avea reacții severe. Persoanele cu imunitate compromisă și persoanele cu boli pulmonare cronice pot face infecții în plămâni din cauza mucegaiului."

Căldura din casa ta ar putea înrăutăți aceste alergii

"Copacii în sine au cel mai probabil spori de mucegai și polen pe ei", a declarat pentru Detroit News Melanie Carver, vicepreședinte pentru sănătate comunitară și marketing la Asthma and Allergy Foundation of America. "Mucegaiul crește în medii calde și umede și, uneori, interiorul casei oferă condițiile perfecte pentru a încuraja creșterea mucegaiului."

Dacă vă gândiți că problema ar fi rezolvată cu un brad de plastic, vă înșelați. Acestea aduc alte pericole pentru sănătate.

Citiți continuarea pe Spectacola și aflați ce pericole prezintă bradul și ornamentele din plastic și cum le puteți evita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel