Singurătatea, factor de risc pentru o boală neurologică

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Izolare
Izolare

Singurătatea este asociată cu declinul cognitiv și demența

Singurătatea poate reprezenta un risc major pentru adulții în vârstă, potrivit unui raport al Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din februarie 2020.

Această descoperire vine ca un semnal de alarmă asupra îngrijirii vârstnicilor, în condițiile în care aceștia, au deja un risc mai mare pentru anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi declinul cognitiv și demența.

 

Un studiu din august 2019, publicat în Jurnalul Internațional de Cercetări de Mediu și Sănătate Publică, a folosit date din Studiul chinezesc longitudinal pentru longevitate pentru a investiga asocierea dintre singurătate și declinul cognitiv. dintre bărbații și femeile în vârstă din China. Cercetătorii au concluzionat că singurătatea a fost un factor de risc semnificativ pentru deficiența cognitivă în rândul bărbaților mai în vârstă, dar nu și la femei.

Vezi și "Singurătatea cronică, semne, simptome și riscuri"

Înainte, singurătatea era asociată un risc crescut de demență, o arată un studiu din octombrie 2018, publicat Journal of Gerontology: Psychological Sciences, care analizează datele de la 12.000 de participanți, cel mai mare eșantion pentru acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel