Sistem de sănătate public sau privat: Cum te ajută asigurarea medicală privată, explică dr. Mădălina Buculei

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV

Asigurările private de sănătate ar putea fi privite ca o parte din soluția pentru a degreva sistemul de sănătate de stat. Mădălina Buculei, director medical al SANADOR, a explicat detaliat la Conferinţa „Quo Vadis 2022! Ediţia 4 Asigurări private sănătate, soluție pentru finanțarea sănătății”.

Dr. Mădălina Buculei, director medical al Clinicii SANADOR, a vorbit la  Conferinţa „Quo Vadis 2022! Ediţia 4 Asigurări private sănătate, soluție pentru finanțarea sănătății” despre sistemul de sănătate privat și de stat. De asemenea, a explicat cum ar putea, asigurările de sănătate privată, să contribuie la degrevarea sistemului medical de stat.

„Piața serviciilor medicale private este concentrată preponderent în București și în centrele mari: Cluj, Timișoara, Iași, dar introducerea contribuției personale pune premizele dezvoltării sistemelor medicale private. Adică acesta va fi un punct de  dezvoltare și al lor. Evident, ajutând sistemul de stat, degrevându-l”, a menționat ea.

Pe de altă parte, medicul a mai arătat și cu ce avantaje vine sistemul medical privat, pentru pacienți.

„Pentru pacient, în afară de confort și ușurința accesului la servicii medicale, mai sunt și alte avantaje. Acestea ar fi reprezentate de accesul la tehnologie de înaltă performanță, la medici profesioniști foarte căutați (în toate sistemele, public și privat), timpul scurt de așteptare la programări, deci sunt multiple avantaje”, a mai spus ea.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel