SJU Alba Iulia, acreditat să pregătească medici rezidenți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia se numără printre unităţile nou acreditate să pregătească medici rezidenţi, respectiv de la centrul universitar Cluj-Napoca.

Specialităţile din cadrul SJU Alba Iulia care au fost acreditate, în număr de 16, sunt Anestezie şi terapie intensive, Boli infecţioase, Cardiologie, Chirurgie generală, Gastroenterologie, Medicină de urgenţă, Medicină fizică şi de reabilitare, Medicină internă, Neonatologie, Neurologie, Obstetrică-ginecologie, Oncologie medicală, Ortopedie şi traumatologie, Otorinolaringologie, Pediatrie şi Psihiatrie.

Conform arondării realizate de către Ministerul Sănătăţii, SJU Alba Iulia va primi medici rezidenţi de la centrul universitar Cluj-Napoca.

Potrivit noilor reglementări, rezidenţiatul poate fi desfăşurat şi în spitale judeţene, militare sau private, spre deosebire de anii trecuţi când putea fi urmat doar în centre universitare.

"Reprezentanţii SJU Alba Iulia au vizat atragerea şi formarea profesională a medicilor rezidenţi, iar astfel au depus documentaţia pentru atestare", se menţionează în comunicatul citat de agerpres.ro.

În vederea acreditării s-a ţinut cont, potrivit sursei citate, de mai multe criterii, precum dispunerea de dotări necesare pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate a pacienţilor cu patologii diverse, iar SJU Alba Iulia deţine "aparatură şi echipamente performante datorită finanţării asigurate de Consiliul Judeţean Alba".

Un alt aspect a vizat existenţa responsabililor de formare, a îndrumătorilor de rezidenţiat, iar la SJU Alba Iulia "profesează medici cu experienţă profesională, care beneficiază de pregătire continuă, în ţară şi străinătate".

SJU Alba Iulia, care este subordonat CJ Alba şi asigură servicii medicale preventive, curative şi de recuperare, este unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Alba. Funcţionează din anul 1973 şi asigură asistenţă medicală pentru peste 65.000 de locuitori ai municipiului, dar şi pentru cei circa 340.000 din judeţul Alba. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel