Sorina Pintea: abia de luni ar putea merge PIAS

Adisa Codruț / 18 iul 2019 / 23:16
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, 18 iulie, că de luni, 22 iulie, ar fi funcțional sistemul informatic al cardurilor de sănătate.

Sorina Pintea, PIAS. "Aşa cum mi-a fost transmis de către preşedintele Casei şi, repet, Ministerul Sănătăţii nu are niciun fel de competenţe în acest sistem, de luni ar putea intra în normal. Ei ne-au spus astăzi, mâine, dar eu vreau să las o marjă de siguranţă şi sper ca de luni să nu mai avem sincope. Îmi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcţional", a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la postul B1 TV, citată de Agerpres.

Oficialul susține că a informat că sistemul nu va funcţiona o perioadă deoarece există probleme tehnice şi a precizat că a solicitat un raport în acest sens:

"Am fost informată în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcţiona o perioadă, pentru că este nevoie de un reset, pentru că există nişte probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. (...) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-şase zile şi, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte”.

Ministrul a mai zis că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanţa, dar și că pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte. În plus, Sorina Pintea a cerut public demisia președintelui CNAS să-și demită purtătorul de cuvânt.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy