Sorina Pintea: Pacientul sub acoperire este o acțiune menită să determine respectarea legii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut mai multe precizări în legătură cu „pacientul sub acoperire”, respectiv falși pacienți trimiși în spitale pentru a descoperi ilegalități.

„Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent şi nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile", iar iniţiativa de a trimite în spitale "pacienţi sub acoperire" nu este o "vânătoare de vrăjitoare", ci o acţiune menită să determine respectarea legii. Aceasta este declarația ministrului Sănătății, Sorina Pintea, citată de agerpres.ro

"Am spus-o foarte clar - nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu terorizăm pe nimeni, pur şi simplu vrem să se respecte legea. Suntem sistemul public de sănătate, în care statul român investeşte: anul trecut - majorarea salarială, anul acesta - dotarea cu echipamente medicale. Nu cred că mai putem vorbi despre condiţionarea directă sau indirectă a actului medical (...) Eu sper să schimbăm mentalităţi. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel încât nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile", a afirmat Sorina Pintea.

Ea a menţionat că a avut discuţii cu corpul medical înainte de a lua decizia de a trimite "pacienţi sub acoperire" în spitale şi că nu a simţit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat.

"De altfel, nu am simţit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit şi cu care am discutat acest lucru. Vă imaginaţi că în momentul în care ministrul Sănătăţii ia o decizie adaptată strategiei anticorupţie, nu o face nediscutând cu corpul medical înainte. Deci, am avut aceste discuţii", a precizat Sorina Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel