Sorina Pintea: Raportul Corpului de control referitor la INML este gata, mâine îl vom transmite

Dana Lascu |
Data publicării:
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că raportul Corpului de control referitor la INML a fost terminat noaptea trecută și că, cel târziu mâine, va fi transmis persoanei care l-a solicitat. Este vorba de raportul cerut de Alexandru Cumpănașu după scurgerile de informații din Scandalul Caracal în care victimă este nepoata acestuia, Alexandra.

„Eu am primit azi-noapte raportul (miercuri - n.r.), este gata. Trebuie să parcurgă niște pași legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză, vom transmite raportul celui care l-a cerut și care va decide dacă va publica parte din el sau nu - mâine cel târziu, pentru că azi-noapte raportul a fost gata", a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Demnitarul a mai declarat că problema medicinei legale nu este legată de o lipsă de personal, ci de tarifele percepute pentru prestarea serviciilor, dar a dat asigurări că Ministerul Sănătății alocă fonduri pentru ca nicio anchetă penală să nu fie periclitată din acest motiv.

Anchetele nu sunt afectate

„Dacă vorbim despre specialitatea medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră, pentru că, poate dintr-un motiv, să spun, mai pragmatic, oamenii au ales medicina legală fiind foarte bine plătită înainte de majorarea salariilor. S-au făcut pași importanți și în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, pentru că am avut discuții cu cei de acolo înainte de a se întâmpla alte lucruri, este legată de tarifele pe care, în acest moment, medicina legală le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte din finanțare vine din veniturile proprii. (...) În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanțări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfășurarea în bune condiții a activității, Ministerul Sănătății finanțează", a afirmat Pintea, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel