Spitale din România, amenzi de 1,3 milioane de euro

Dana Lascu / 18 dec 2018 / 18:27
Urgențele medicale sunt jumătate din cauzele de deces
Urgențele medicale sunt jumătate din cauzele de deces

Ministrul Sănătății a prezentat astăzi situația controalelor efectuate în acest an de Corpul de Control al ministrului împreună cu CNAS, dar și de inspectorii sanitari. S-au dat amenzi care au însumat 6,15 milioane de lei, echivalentul a 1,3 milioane de euro.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreuna cu CNAS au derulat 18 acțiuni de control în spitale importante din București și din țară, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

15 unități închise și alte 50 au rămas fără autorizații

Inspecția sanitară de stat din cadrul Ministerului Sănătății a aplicat 5.976 de amenzi contravenționale, însumând 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizații sanitare, s-au retras 50 de autorizații sanitare de funcționare și s-au luat 15 decizii de închidere a unității.

Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor județene de sănătate publică au desfășurat mai multe acțiuni de control care au vizat activitatea în obiectivele cu impact asupra sănătății publice: unități sanitare, unități de învățământ, unități de turism, dar și producători de tutun sau biocide. De asemenea, a fost verificat modul de gestionare a deșeurilor, în special a celor potențial periculoase.

În urma controalelor, s-a dispus scoaterea din consum a 26.295,62 de kilograme și a 28.450,69 de litri de produse alimentare, precum și a 49.458,84 de kilograme și 4.865,13 litri de produse biocide, deoarece nu au corespuns normelor în vigoare, constituind risc pentru sănătatea populației.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26