Spitale din România, amenzi de 1,3 milioane de euro

Dana Lascu |
Data publicării:
UPU
UPU

Ministrul Sănătății a prezentat astăzi situația controalelor efectuate în acest an de Corpul de Control al ministrului împreună cu CNAS, dar și de inspectorii sanitari. S-au dat amenzi care au însumat 6,15 milioane de lei, echivalentul a 1,3 milioane de euro.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreuna cu CNAS au derulat 18 acțiuni de control în spitale importante din București și din țară, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

15 unități închise și alte 50 au rămas fără autorizații

Inspecția sanitară de stat din cadrul Ministerului Sănătății a aplicat 5.976 de amenzi contravenționale, însumând 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizații sanitare, s-au retras 50 de autorizații sanitare de funcționare și s-au luat 15 decizii de închidere a unității.

Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor județene de sănătate publică au desfășurat mai multe acțiuni de control care au vizat activitatea în obiectivele cu impact asupra sănătății publice: unități sanitare, unități de învățământ, unități de turism, dar și producători de tutun sau biocide. De asemenea, a fost verificat modul de gestionare a deșeurilor, în special a celor potențial periculoase.

În urma controalelor, s-a dispus scoaterea din consum a 26.295,62 de kilograme și a 28.450,69 de litri de produse alimentare, precum și a 49.458,84 de kilograme și 4.865,13 litri de produse biocide, deoarece nu au corespuns normelor în vigoare, constituind risc pentru sănătatea populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel