Spitale din România, amenzi de 1,3 milioane de euro

Dana Lascu / 18 dec 2018 / 18:27
UPU
UPU

Ministrul Sănătății a prezentat astăzi situația controalelor efectuate în acest an de Corpul de Control al ministrului împreună cu CNAS, dar și de inspectorii sanitari. S-au dat amenzi care au însumat 6,15 milioane de lei, echivalentul a 1,3 milioane de euro.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreuna cu CNAS au derulat 18 acțiuni de control în spitale importante din București și din țară, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

15 unități închise și alte 50 au rămas fără autorizații

Inspecția sanitară de stat din cadrul Ministerului Sănătății a aplicat 5.976 de amenzi contravenționale, însumând 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizații sanitare, s-au retras 50 de autorizații sanitare de funcționare și s-au luat 15 decizii de închidere a unității.

Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor județene de sănătate publică au desfășurat mai multe acțiuni de control care au vizat activitatea în obiectivele cu impact asupra sănătății publice: unități sanitare, unități de învățământ, unități de turism, dar și producători de tutun sau biocide. De asemenea, a fost verificat modul de gestionare a deșeurilor, în special a celor potențial periculoase.

În urma controalelor, s-a dispus scoaterea din consum a 26.295,62 de kilograme și a 28.450,69 de litri de produse alimentare, precum și a 49.458,84 de kilograme și 4.865,13 litri de produse biocide, deoarece nu au corespuns normelor în vigoare, constituind risc pentru sănătatea populației.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy