Spitalele din țară vor fi reprezentate într-o asociație

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Județean din Baie Mare   Facebook Spitalul Județean Baia Mare
Spitalul Județean din Baie Mare Facebook Spitalul Județean Baia Mare

Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean din Baia Mare și fost ministru al Sănătății, a anunțat că până la sfârșitul lunii martie, spitalele din țară vor avea o asociație care să le reprezinte în relația cu Ministerul.

„Vom înființa Asociația Spitalelor”, a anunțat astăzi, la Baia Mare, Sorina Pintea, managerul spitalului județean, care a condus un an și jumătatate Ministerul Sănătății. Ea a explicat, într-o conferință de presă, că a susținut înființarea acestei asociații în perioada cât a fost ministru, dar nu s-a reușit punerea ei la cale.

„Spitalele nu sunt repreznetate de nimeni. Au fost mai multe tentative, dar niciuna nu s-a finalizat. A existat o asociație mai veche, care din păcate nu a avut prea mult succes. Astăzi, la Baia Mare, vom discuta termenii în care vom înființa aceată asociație. Eu am discutat cu aproximativ 145 de manageri de spitale care și-au exprimat dorința de a veni în cadrul acestei asociații, dar în momentul când va fi înființată sunt convinsă că vor veni mult mai mulți, pentru că vor vedea ceva palpabil”, a spus ea.

Și, pentru că managerii nu pot fi președinti de asociație, o va propune în această funcție pe fosta sa consilieră de la minister. „Noi, ca manageri de spitale, nu putem fi președinți de asociații, de aceea voi propune pentru funcția de președinte pe Romana Furtună, care și-a dovedit eficiența în Baia Mare, cât și la Ministerul Sănătății și eu cred că trebuie să grăbim puțin lucrurile, pentru că odată cu 1 aprilie se va semna noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și până la 1 aprilie cred că va trebui să fim constituiți pentru a putea negocia direct”, a mai spus Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel