Spitalul Floreasca: două secții, închise din cauza infecțiilor COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Spitalul Floreasca. Foto: DC Medical
Spitalul Floreasca. Foto: DC Medical

Două secții ale Spitalului Floreasca din București au fost închise după ce mai mulți angajați au fost testați pozitiv la COVID-19. Una dintre secții a fost, deja, redeschisă.

Două secții ale Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală au fost închise în urma mai multor cazuri de infecție COVID-19. Medicul Bogdan Oprița a explicat pentru DC Medical că una dintre secții a fost deja redeschisă, în timp ce cea de-a doua ar putea fi redeschisă sâmbătă, dacă testele vor fi negative.
„Secția de gastroenterologie a fost închisă în cursul săptămânii trecute și astăzi a fost redeschisă, pentru că cinci persoane din personalul medico-sanitar al secției, adică asistente și infirmiere, au fost diagnosticate pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2. Trebuie spus că activitatea de asigurare a urgențelor nu a fost afectată, pentru că laboratorul de endoscopie digestivă, cel care realizează toate manevrele diagnostice și terapeutice, nu au fost închis și dacă au fost urgențe, ele au fost rezolvate și apoi internate în secțiile medicale sau în secțiile de chirurgie”, a spus medicul.
Cea de-a doua secție închisă a fost cea de Chirurgie II, despre care dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, spune că ar putea fi redeschisă sâmbătă.
„La secția de Chirurgie II, 15 peroane au fost diagnosticate pozitiv, dintre care un medic rezident, brancardierul secției, iar restul - asistente și infirmiere.
În momentul de față în secție mai sunt internați 5 pacienți care sunt testați negativ. Întreg personalul secției și al Blocului Operator aferent secției au fost testați și, cu această excepție, restul au ieșit negativ. 
Activitatea secției, în acest moment, este închisă pentru primirea urgențelor și a pacienților electivi, dar acei cinci pacienți care sunt încă în secție sunt asistați de personalul care a ieșit la testare negativ”, a mai spus medicul.
El a mai arătat că activitatea de urgență chirurgicală a spitalului este asigurată în continuare de celelalte două secții de chirurgie, unitatea medicală având în total teri secții de chirurgie. 
„Joi va fi retestat întreg personalul secției de Chirurgie II și dacă rezultatele vor fi OK, sâmbătă estimăm că activitatea va putea fi reluată”, a mai menționat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel