Spitalul Gerota, detalii cazul polițistului pensionar infectat cu coronavirus. A mințit!

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

În urma depistării unui pacient al Spitalului de urgență prof. Dr. Dimitrie Gerota ca fiind pozitiv la noul coronavirus COVID 19, conducerea unității medicale face următoarele precizări:

Conducerea Spitalului de urgență prof. Dr. Dimitrie Gerota arată că la internare bărbatul a spus că nu a călătorit în străinătate în ultimele două luni, dar ulterior s-a constatat că a călătorit în Israel, de unde se și presupune că s-a infectat. Iată comunicatul Spitalului:

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.

Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni.

Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei.

Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie a.c la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Având în vedere perioada internării pacientului în Spitalul Gerota au fost dispuse următoarele măsuri:

- Restricționarea totală a accesului în spital;

- Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacților direcți;

- În prima parte a zilei de 10 martie a. c., toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și rămân sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiștilor epidemiologici și infecțioși de la acest institut;

- Tot în data de 10 martie a.c. s-au recoltat probe și de la pacienții cu risc", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel