Spitalul Județean Vâlcea: Peste 520.000 de lei pentru achiziționare de aparatură medicală

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Foto: Gazeta Vâlceană
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Foto: Gazeta Vâlceană

Spitalul Județean Vâlcea a primit peste 520.000 de lei din excedentul bugetului județului, pentru achiziționarea de aparatură medicală. Din acești bani vor fi cumpărate, printre altele, un ecograf de ultimă generație și o stație medicală de aer comprimat pentru copiii internați la secția de Neonatologie.

Spitalul Județean Vâlcea a primit săptămâna aceasta de la Consiliul Județean, din excedentul bugetului județului, peste 520 de mii de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă, între care și un ecograf, care să le înlocuiască pe cele foarte vechi folosite în prezent.

„Anul acesta este a treia sau a patra oară când alocăm direct fonduri pentru Spitalul Județean. Vom achiziționa acum un ecograf de înaltă performanță, în valoare estimată de 450.000 de lei, o stație medicală de aer comprimat pentru Neonatologie. Acolo avem nevoie de această stație pentru ca viața copilașilor să nu fie pusă în pericol. Tot la Neonatologie vom lua și două sisteme de suport respirator Bubble, în valoare totală de 24.000 lei", a anunțat, vineri, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, conform Agerpres.

Bani și pentru Boli Infecțioase

El a precizat că tot din bugetul județului au fost alocați bani și pentru începerea lucrărilor de modernizare a secțiilor Boli Infecțioase și Dermatologie, care nu au putut fi prinse în proiectul de reabilitare a Spitalului Vechi, imobil intrat de câteva luni în reparații capitale cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

„Am alocat suma de 70.000 de lei pentru întocmirea documentației tehnice pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare a secțiilor din clădirea C6 a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea". Știți foarte bine că printre cei 426 de miliarde lei vechi pe care-i investim în Spitalul Vechi, avem Secția de Infecțioase și Secția Dermato, unde nu a existat, la momentul respectiv, posibilitatea să fie prinse în proiect. Ne-am luptat și am mers la Compania Națională de Investiții și vom depune acest proiect și vom face și acest corp al spitalului", a mai spus Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel