Spitalul Militar Central, măsuri severe pentru reducerea transmiterii virusului Covid-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” a publicat o serie de măsuri pentru pacienți, cu socpul reducerii cât mai mult posibil a riscului expunerii la infecția cu coronavirus.

În contextul actual generat de existența COVID 19, declarată ca pandemie globală de către O.M.S., în vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusului în rândul populaţiei şi a personalului medical, Spitalul Unviersitar de Urgență Militar Central publică o serie de informații pentru pacienți:

I. Consultaţiile la nivelul cabinetelor de specialitate în specialităţile clinice, de medicină de familie şi medicină dentară din Ambulatoriul integrat, vor fi efectuate NUMAI pacienţilor care s-au programat în prealabil, telefonic sau prin e-mail, la numărul de telefon şi adresa electronic, afişate pe site-ul spitalului.

NU SE VOR EFECTUA CONSULTAŢII PACIENŢILOR CARE SE PREZINTĂ DIRECT ÎN AMBULATORIU, FIE LA CABINETUL MEDICAL, FIE LA BIROUL DE INFORMAŢII
AL ACESTUIA!

II. Pe lângă documentele legale necesare efectuării consultaţiei, pacientul va prezenta personalului medical din cabinet CHESTIONARUL DE TRIAJ, completat în punctele special amenajate de la nivelul spitalului.

NU SE VOR ACORDA CONSULTAŢII ŞI TRATAMENTE PACIENŢILOR CARE NU AU ASUPRA LOR CHESTIONARUL DE TRIAJ!

III. Consultațiile se acordă DOAR pacienților care:
- au bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru o urgenţă medico-chirurgicală;
- au nevoie de eliberarea documentelor pentru acordarea/ prelungirea concediului medical;
- au nevoie de documente medicale necesare acordării/prelungirii tratamentului;
- se prezintă pentru consult/control post-operator (suprimare fire sutură, schimbare pansament, evaluare și alte servicii medicale) doar în baza documentelor medicale justificative (scrisoare medicală, bilet de externare).

IV. Solicitările adresate spitalului prin Biroul informaţii şi relaţii cu publicul, se primesc DOAR telefonic la nr. 021/319.30.21 - 60, int. 227 sau e-mail: [email protected]

NOTĂ: COMPLETAREA INCORECTĂ SAU INCOMPLETĂ A CHESTIONARULUI DE TRIAJ, CONSTITUIE INFRACŢIUNE ŞI SE PEDEPSEŞTE CONFORM PREVEDERILOR LEGALE - ART. 352, DIN CODUL PENAL (ÎNCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 2 ANI SAU CU AMENDĂ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel