Spray nazal care împiedică infectarea cu coronavirus

Dana Lascu / 13 aug 2020 / 18:13
AeroNabs, sprayul nazal inventat de cercetătorii californieni. Foto: Noah Berger/University of California San Francisco
AeroNabs, sprayul nazal inventat de cercetătorii californieni. Foto: Noah Berger/University of California San Francisco

Un spray nazal ar putea împiedica oamenii să se infecteze cu coronavirus și primele rezultate arată că ar fi mai eficient decât purtarea măștii de protecție.

Experți de la Universitatea din California, San Francisco au creat „AeroNabs”, un spray nazal care poate fi de asemenea și inhalat.

Ei speră că acesta va acționa ca un instrument pe termen scurt de prevenire a infectării cu coronavirus a mii de oameni înainte ca un vaccin viabil să fie pus pe piață. 

AeroNabs conține nanocorpi, o clasă nouă de proteine terapeutice proprii bazate pe fragmente de anticorpi care se găsesc în sângele de lama, cămile și alpaca.

Condusă de Michael Schoof, absolventul UCSF, echipa de cercetători a proiectat o moleculă complet sintetică, care reduc masiv mecanismele cruciale care permit virusului SARS-CoV-2 să ne infecteze celulele.

După cum se raportează într-o nouă lucrare, disponibilă acum pe serverul de pre-print bioRxiv (link direct studiu), experimentele folosind virusul viu arată că molecula este printre cele mai puternice antivirale SARS-CoV-2 descoperite până acum.

Practic, acest tip de nanocorpi sintetici, care au un sfert din dimensiunea anticorpilor umani, a reușit, în teste de laborator să blocheze intrarea coronavirusului în celule.

Dar formula AeroNabs trebuie încă dovedită în studiile clinice, pentru a vedea dacă într-adevăr poate împiedica o persoană să se infecteze efectiv.

Nanocorpii sunt atât de mici încât versiunile sintetice ar putea fi produse rapid, în masă, spun cercetătorii.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy