Statele Unite - Bilanţul deceselor asociate ţigaretelor electronice a urcat la 26 de victime

Douăzeci şi şase de persoane au murit în Statele Unite după ce au utilizat ţigarete electronice (o practică denumită "vaping"), care conţineau în majoritatea cazurilor infuzii lichide cu canabis, au raportat joi autorităţile sanitare din această ţară, actualizând astfel precedentul bilanţ în domeniu, care raportase 18 victime, informează AFP.

În total, 1.299 de cazuri de maladii pulmonare severe asociate practicii "vaping" au fost recenzate în întreaga ţară, au anunţat reprezentanţii Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), confirmând că acest fenomen, considerat o epidemie de către autorităţile americane, continuă să se manifeste în pofida alertelor sanitare, notează Agerpres. 

Joia trecută, bilanţul oficial era de 18 decese şi 1.080 de îmbolnăviri.

Cazurile de îmbolnăvire provocate de "vaping" au început să fie raportate într-o manieră disparată în martie şi aprilie, însă abia în iulie autorităţile americane au început să înţeleagă că persoanele care consumă ţigarete electronice sunt afectate de o maladie misterioasă. Vârful epidemiei a fost înregistrat în iulie, august şi septembrie, însă consumatorii acestor produse continuă să se prezinte şi în această perioadă la diverse spitale aflate pe teritoriul american.

70% dintre pacienţi sunt bărbaţi, iar 80% dintre ei au mai puţin de 35 de ani. 15% dintre ei se află sub pragul vârstei de 18 ani. Însă persoanele decedate sunt totuşi mai înaintate în vârstă: jumătate dintre victime aveau între 49 şi 75 de ani.

În 75% dintre cazuri, bolnavii au raportat că au consumat produse conţinând THC (tetrahidrocanabinol), agentul psihoactiv din canabis, fapt care le-a determinat pe autorităţile sanitare să îndemne populaţia să evite "vaping-ul", mai ales dacă rezervele cu infuzii lichide au fost cumpărate de la dealeri.

Unul sau mai mulţi aditivi din acele infuzii lichide sunt bănuiţi că provoacă îmbolnăviri, însă analizele de laborator nu au reuşit deocamdată să îi identifice.

Mai multe oraşe din Statele Unite intenţionează să adopte sau au votat deja interdicţii ce vizează ţigaretele electronice, fie totale, fie doar în cazul produselor aromate (cu alte arome decât cea de tutun, precum cele de mentă, mentol şi fructe), cu scopul de a-i împiedica pe tineri să înceapă să consume astfel de produse.

La nivel naţional, administraţia preşedintelui Donald Trump a anunţat interzicerea ţigaretelor electronice aromate, începând din această toamnă. Însă reglementarea nu a fost deocamdată publicată într-un document ofi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel