Știrile zilei în Sănătate. Apă contaminată din cauza inundațiilor. Simptomele de long-COVID, încă prezente. Nașterile, în scădere

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@Nusrat Jahan Hafsa
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@Nusrat Jahan Hafsa

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Regeneron va colabora la terapii de editare genetică cu Mammoth, fondată de Doudna. Regeneron Pharmaceuticals și Mammoth Biosciences vor colabora pentru cercetarea, dezvoltarea și comercializarea terapiilor de editare genetică pentru multiple boli, au declarat companiile joi. Platforma de editare genetică bazată pe CRISPR a Mammoth și tehnologiile de livrare ale Regeneron vor fi folosite pentru a crea medicamente care modifică boala și pot fi livrate la țesuturi dincolo de ficat, transmite Reuters. 

Merck își revizuiește prognoza de profit pentru 2024 datorită vânzărilor puternice ale medicamentului pentru cancer Keytruda

Merck & Co a revizuit joi în sus prognozele anuale de profit și de venituri pe baza vânzărilor puternice pentru medicamentul său de succes pentru cancer, Keytruda, trimitând acțiunile companiei în sus cu peste 2% înainte de deschiderea bursei. Keytruda, cel mai bine vândut medicament din lume în 2023, a fost principalul motor al veniturilor pentru Merck în ultimii ani și se așteaptă să depășească 30 de miliarde de dolari în vânzări până în 2026 înainte de a-și pierde exclusivitatea către sfârșitul deceniului.

Legislatorii din Camera Statului Arizona votează pentru anularea interdicției de avort din 1864

Legislatorii din Camera Reprezentanților a statului Arizona au votat miercuri pentru anularea unei interdicții de avort din 1864, care ar putea intra în vigoare în săptămâni dacă nu este, de asemenea, eliminată de Senat. Legislatorii din Camera au votat cu 32-28 pentru anularea legii, care nu prevede excepții pentru avorturi chiar și în cazuri de viol sau incest. Trei republicani au trecut peste linia partidului pentru a se alătura celor 29 de democrați în votul pentru anulare.

EAU raportează îmbolnăviri legate de apă contaminată după inundații

Un număr mic de persoane din Emiratele Arabe Unite au prezentat simptome asociate cu apa contaminată după ploi și inundații, a declarat ministerul sănătății. Declarația, transmisă de agenția de știri de stat miercuri seara, nu a precizat exact câte persoane au fost afectate sau pentru ce au fost tratate.

AstraZeneca depășește estimările pentru primul trimestru

AstraZeneca a depășit joi așteptările pieței pentru veniturile și profitul trimestrului, stimulată de cererea pentru medicamentele sale de succes și de vânzările constante din medicamentele partenere, ceea ce a dus la o creștere a acțiunilor cu 5%. Oncologia, principala afacere a producătorului de medicamente anglo-suedez, a înregistrat o creștere de 26% a vânzărilor în primul trimestru, până la 5,12 miliarde de dolari.

Două milioane de britanici suferă de simptome de COVID prelungit, arată un sondaj

Două milioane de persoane din Anglia și Scoția suferă încă de simptome de COVID prelungit, dintre care 381.000 și-au limitat activitățile zilnice în mare măsură, potrivit unui studiu oficial publicat joi. Biroul Național de Statistică din Marea Britanie a declarat că 3,3% dintre persoanele intervievate între 6 februarie și 7 martie au raportat că au avut simptome de COVID care au durat mai mult de patru săptămâni de la o infecție inițială și nu au fost explicate de o altă afecțiune medicală.

Labcorp depășește estimările trimestriale datorită cererii puternice pentru teste

Labcorp a depășit așteptările Wall Street-ului pentru profitul primului trimestru joi, pe măsură ce cererea în creștere pentru teste specializate a stimulat vânzările la divizia sa de diagnostic. Testele specializate, care includ teste pentru cancer și prenatal, au crescut într-un ritm accelerat, împreună cu o cerere constantă pentru teste de rutină, a declarat CEO-ul Adam Schechter pentru Reuters. Un număr mai mare de persoane din Statele Unite, unde Labcorp are peste 2000 de centre de servicii pentru pacienți, își fac acum procedurile medicale și controalele de rutină care au fost amânate din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Nașterile înregistrează o scădere după creșterea din perioada pandemiei în SUA

Numărul nașterilor în Statele Unite a scăzut cu 2% în 2023 față de anul precedent, în parte din cauza unei scăderi semnificative a ratei de naștere printre adolescenții mai în vârstă și femeile cu vârsta între 20 și 24 de ani, potrivit unui raport al CDC publicat joi. Numărul nașterilor în SUA a scăzut la 3.591.328 în 2023 față de 3.667.758 în anul precedent, potrivit datelor preliminare de la Centrul Național pentru Statisticile de Sănătate (NCHS) din cadrul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Scholz promite sprijin pentru sectorul farmaceutic în Germania în timp ce Merck investește

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este angajat să sprijine sectorul farmaceutic cu avantaje fiscale pentru cercetare și reducerea birocrației pentru studii, în cadrul unei ceremonii cu Merck, care investește 1,5 miliarde de euro (1,61 miliarde de dolari) în Germania. Producătorul de medicamente intenționează să folosească noul său Centru Avansat de Cercetare în Științe ale Vieții din orașul vest-german Darmstadt, pe care îl va cheltui 300 de milioane de euro, pentru a dezvolta servicii și platforme digitale pentru a ajuta oamenii de știință să lucreze mai eficient.

Medicamentul pentru boli de piele al AbbVie se dovedește a fi mai eficient decât Dupixent al Regeneron într-un studiu

AbbVie a declarat joi că medicamentul său, Rinvoq, pentru tratarea unei forme de afecțiuni inflamatorii ale pielii, s-a dovedit a fi mai eficient decât Dupixent al Regeneron Pharmaceuticals și Sanofi într-un studiu de ultimă fază. Rinvoq a ajutat 19,9% dintre pacienți să obțină simultan o eliminare aproape completă a pielii cu o mâncărime redusă sau deloc după 16 săptămâni de tratament, în comparație cu 8,9% dintre pacienții tratați cu Dupixent, a arătat studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel