Streinu-Cercel: cum se protejează medicii și asistentele care îngrijesc pacienții cu coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Analize medicale
Analize medicale

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, a explicat cum ar trebui să se protejeze personalul medical de coronavirus.

Streinu-Cercel, coronavirus. Prof dr Adrian Streinu-Cercel a explicat, la o emisiune la B1TV, cum ar fi bine să se protejeze personalul medical, după recomandările făcute de Organizația Mondială a Sănătății.

”Să știți că și medicii, asistentele, infirmierele dintr-un spital sunt tot oameni și au uneori aceeași modalitate de a reacționa. (...) În cazul de față, atitudinile sunt diverse. A venit OMS în urmă cu câteva zile și a publicat un document care statuează cât se poate de clar ce tip de echipament trebuie purtat de uz curent. (...) Trebuie să aibă ochelari sau vizieră, trebuie să aibă mască, trebuie să aibă halat obișnuit pentru că personalul medical poartă halat, și mănuși, mănuși care trebuie schimbate după fiecare pacient. Deci nu halatul se schimbă, nu masca este cea care se schimbă, ci mănușile pentru că ele sunt cele care pot colporta virusul dintr-o parte într-alta”, a declarat Streinu-Cercel.

Acesta a mai precizat că persoanlul medical poate folosi fie combinezoane, fie un halat de unică folosință peste un halat obișnuit. De aici încolo se pot imagina cât de multe scenarii în funcție de ce materiale sunt la dispoziție, mai precizează specialistul citat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel