Streinu-Cercel: Vom testa un vaccin experimental în România! Sunt mai multe în teste, în lume

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a anunțat că s-au început demersurile pentru aducerea unui vaccin contra coronavirusului din Marea Britanie, pentru a fi testat și în România. 

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a anunțat că Institutul Matei Balș a început demersurile pentru a testa și în România un vaccin experimental contra noului coronavirus, care a fost creat în Marea Britanie. 

„Avem o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul. Este un vaccin creat prin inginerie genetică destinat populației care nu a fost infectată. (...) Din momentul din care se ratifică protocolul științific de cercetare, va face obiectul unui studiu clinic”, a arătat profesorul. Pentru a putea fi testat în România, însă, trebuie parcurse mai multe etape. În primul rând, documentația pentru studiul clinic trebuie aprobată de Agenția Națională a Medicamentului (ANMDM), spre exemplu, procec care poate dura detsul de mult, chiar și în condiții de criză dată de pandemia de coronavirus. 

Abia apoi putem face înrolări în studiu, după care sunt proceduri elaborioase pentru ca vaccinul să fie adus în țară. (...) Poate dura, nu știu, la până la peste câteva săptămâni. (...) Într-o lună de zile sper să putem fi în posesia documentele pentru a putea face inrolări în studiu, vaccinul vine pe relația cu  Marea Britanie”, a spus prof dr Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

 

Sunt și alte vaccinuri în teste în lume, „În China, în SUA”, a mai arătat infecționistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel