Supliment de vitamine, avertisment. Ar putea cauza cancer și metastaze cerebrale

Monika Baciu |
Data publicării:
supliment de vitamine - FOTO: Freepik
supliment de vitamine - FOTO: Freepik

Un supliment de vitamine popular ar putea cauza cancer și metastaze cerebrale.

Un supliment de vitamine ar putea cauza cancer și metastazele creierului, atrag atenția cercetătorii. Noi cercetări constată că un popular supliment alimentar Nicotinamida Riboside ar putea crește riscul de boli grave, notează SciTechDaily.

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au făcut descoperirea în timp ce foloseau tehnologia imagistică bioluminiscentă pentru a studia modul în care suplimentele ribozide de nicotinamidă funcționează în interiorul corpului.

Ce este Nicotinamida Riboside

Suplimentele alimentare comerciale cum ar fi nicotinamida riboside este o formă de vitamina B3. Suplimentele alimentare au fost legate de beneficiile legate de sănătatea cardiovasculară, metabolică, și neurologică în studiile anterioare. Cu toate acestea, noi cercetări de la Universitatea din Missouri a constatat Nicotinamida Riboside ar putea crește de fapt, riscul de boli grave, inclusiv în curs de dezvoltare a cancerului.

Oamenii de știință au descoperit că un nivel ridicat de Nicotinamida Riboside nu numai că ar putea crește riscul cuiva de a dezvolta cancer de sân triplu-negativ, dar, de asemenea, ar putea provoca cancerul să metastazeze sau să se răspândească la creier. Echipa internațională de cercetători a fost condusă de Elena Goun, profesor asociat de chimie la Universitatea din Missouri și autorul corespondent al studiului. Ea a spus că, odată ce cancerul ajunge la creier, rezultatele sunt mortale, deoarece nu există opțiuni viabile de tratament în acest moment.

Vezi și: Tratamentul salvator pentru infarctul miocardic. Deac, cifre încurajatoare: Altfel inima se oprește și nu se mai poate face nimic. Decesele, în scădere, de la 30% la 5%

"Unii oameni le iau (vitaminele și suplimentele - n.r.) pentru că presupun automat că vitaminele și suplimentele au doar beneficii pozitive pentru sănătate, dar se știe foarte puțin despre modul în care funcționează de fapt. Din cauza acestei lipse de cunoștințe, am fost inspirați să studiem întrebările de bază legate de modul în care vitaminele și suplimentele funcționează în organism", a spus Goun.

Cercetări după decesul unei persoane

După moartea tatălui ei, în vârstă de 59 de ani, la doar trei luni după ce a fost diagnosticată cu cancer de colon, Goun a fost mișcată de trecerea tatălui ei în neființă pentru a urmări o mai bună înțelegere științifică a metabolismului cancerului sau a energiei prin care cancerul se răspândește în organism.

Deoarece Nicotinamida Riboside este un supliment cunoscut pentru a ajuta la creșterea nivelului de energie celulară, și celulele canceroase se hrănesc cu această energie. Astfel, Goun a vrut să investigheze rolul Nicotinamida Riboside în dezvoltarea și răspândirea cancerului.

"Activitatea noastră este deosebit de importantă, având în vedere disponibilitatea comercială largă și un număr mare de studii clinice umane în curs de desfășurare în care Nicotinamida Riboside este utilizat pentru a atenua efectele secundare ale terapiei împotriva cancerului la pacienți", a spus Goun.

Cercetătorii au folosit această tehnologie pentru a compara și examina cât de multe niveluri de Nicotinamida Riboside au fost prezente în celulele canceroase, celulele T și țesuturile sănătoase.

Vezi și: Bolile virale, operații amânate, criză de paturi la ATI. Medic: La noi abia a început. Suntem "deștepți" și nu ne interesează regulile

"În timp ce Nicotinamida Riboside este deja utilizat pe scară largă în oameni și este investigat în atât de multe studii clinice în curs de desfășurare pentru aplicații suplimentare, o mare parte din modul în care funcționează Nicotinamida Riboside nu este înțeles.

Asta ne-a inspirat să venim cu această nouă tehnică imagistică bazată pe imagistica bioluminiscentă ultrasensibilă care permite cuantificarea nivelurilor Nicotinamida Riboside în timp real într-o manieră non-invazivă. Prezența Nicotinamida Riboside este prezentată cu lumină, iar cu cât lumina este mai puternică, cu atât mai mult Nicotinamida Riboside este mai prezentă", a spus Goun.

Cheia acestei abordări, a spus Goun, este să o privim din punct de vedere al medicinei personalizate.

"Nu toate cancerele sunt la fel în fiecare persoană, mai ales din punctul de vedere al semnăturilor metabolice. De multe ori cancerele își pot schimba metabolismul chiar înainte sau după chimioterapie", a spus Goun.

Vezi și: Instabilitatea genunchiului, simptome, cauze și tratament. Medic: Avem senzația că nu ține, că alunecă

Suplimentele alimentare vin în completarea dietei

Schimbările la nivelul situației socio-economice, precum și în stilurile de viață ale diferitelor grupe de populație au dus la nevoi nutriționale diferite și la schimbarea obiceiurilor alimentare. Astfel,  consumatorii aleg să suplimenteze aportul anumitor nutrienţi prin suplimente alimentare.

Există o gamă largă de nutrienţi şi alte ingrediente care ar putea fi prezente în compoziţia suplimentelor alimentare, incluzând, dar fără a se limita la acestea: vitamine, minerale, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, fibre şi diverse plante şi extracte vegetale.

”Suplimentele alimentare sunt produsele alimentare al căror scop este să completeze dieta normală și care sunt surse concentrate de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional ori fiziologic, separat sau în combinație, comercializate sub formă de doză, cum ar fi capsule, pastille, tablete, pilule și alte forme similar, pachete de pulbere, fiole cu lichid, sticle cu picurător și alte forme asemănătoare de prepate lichide sau pulberi destinate consumului în cantități mici, măsurabile”, notează Ministerul Sănătății.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel