OMS a aflat ADEVĂRUL despre sursa PANDEMIEI

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Liliecii poartă mii de coronavirusuri. Foto: Pixabay
Liliecii poartă mii de coronavirusuri. Foto: Pixabay

OMS spune că a descoperit sursa noului coronavirus, după o investigație de câteva luni în China.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a constatat că fermele de animale sălbatice din China sunt probabil sursa pandemiei COVID-19.

Aceste ferme de animale sălbatice, multe dintre ele în provincia Yunnan din sudul Chinei sau în împrejurimi, furnizau probabil vânzătorilor de animale la piața de vânzare cu ridicata a fructelor de mare Huanan din Wuhan, unde anul trecut au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, după cum a declarat Peter Daszak un ecologist specializat în boli, pentru NPR. Unele dintre aceste animale sălbatice ar fi putut fi infectate cu SARS-CoV-2 de la lilieci din zonă.

Se așteaptă ca OMS să își lanseze concluziile într-un raport în următoarele săptămâni.

În ianuarie, o echipă de experți a OMS a călătorit în China pentru a cerceta modul în care a început prima dată pandemia mortală, care a infectat acum peste 120 de milioane de oameni și a ucis 2,6 milioane în întreaga lume, a raportat anterior Live Science. S-au răspândit o serie de teorii ale conspirației despre originea virusului, inclusiv faptul că virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Luna trecută, anchetatorii OMS au respins această explicație.

Consensul general în rândul oamenilor de știință a fost că coronavirusul circula în lilieci și a ajuns la oameni, probabil printr-o specie intermediară. Exact acest lucru a constatat investigațiile OMS: virusul a trecut probabil de la lilieci din sudul Chinei la animale din fermele de animale sălbatice și apoi la oameni.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a scoate populația rurală din sărăcie și a închide diviziunea rural-urbană, potrivit Daszak și NPR. "Ei iau animale exotice, cum ar fi civete, porcupini, pangolini, câini raton și șobolani de bambus, și le cresc în captivitate", a declarat Daszak pentru NPR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel