Tânără însărcinată, revoltată de mâncarea primită la spital: „Așa arată micul dejun și cina”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mancarea de la Maternitatea Sibiu   Foto: turnulsfatului.ro
Mancarea de la Maternitatea Sibiu Foto: turnulsfatului.ro

O tânără însărcinată a postat pe internet imagini cu mâncarea primită la Maternitatea din Sibiu, cu mesajul „așa arată micul dejun și cina”.

O tânără însărcinată, internată la maternitatea din Sibiu, șocată de mâncarea pe care a primit-o în spital, a posta pe internet, revoltată, imagini cu mâncarea primită la micul dejun și cină. 
„Așa arată micul dejun și cina la maternitatea din Sibiu”, a fost mesajul trimis de tânăra însărcinată, alături de cele două fotografii cu mâncarea primită la spital.
Reprezentanții spitalului au arătat că depun eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat, însă finanțarea este redusă. Ei au mai explicat că fotografiile trimise de tânăra însărcinată reprezintă meniul de sâmbătă, 15 august, dar imaginile sunt incomplete.
„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.
Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat  dar, din păcate,  finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.
Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete. Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, au transmis reprezentanții spitalului pentru turnulsfatului.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel