Tătaru, explicația numirii generalului Oprea la DSP București: „poate da rigoarea necesară”

Dana Lascu |
Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că l-a pus pe general maior medic Ionel Paul Oprea să preia șefia DSP București ca să țină în frâu instituția care funcționează defectuos. Actualul director rămâne în funcție până la finalizarea evaluării. 

Întrebat de ce Oana Nicolescu, directorul DSP București, se află încă în funcție și după preluarea coordonării direcției de către secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea, ministrul Tătaru a explicat că evaluarea desfășurată în instituția din București este încă în desfășurare.

„Am considerat că generalul Oprea, cu pregătirea militară, poate da rigoarea necesară. (...) Încă nu am terminat evaluarea. Am vrut ca evaluarea să fie continuată de secretarul de stat Oprea pentru a vedea toate aspectele. Acolo sunt câteva probleme vizavi de decontarea serviciilor de testare la care a apelat DSP la diverse laboratoare. Când va fi gata această evaluare, vom lua și alte decizii. Laboratoare care au efectuat servicii în programul național de testare primeau pentru fiecare test lucrat 200 de lei. Acest cost trebuia să fie cuantificat de DSP care făcea un decont către Ministerul se Sănătății și se elibera acea filă de buget pentru a se putea face plata către laboratoare. Noi am alocat DSP București încă din februarie suma de 51 de milioane de lei pentru a putea face aceste deconturi. (...) Când am început evaluarea la DSP București în urmă cu două săptămâni, a fost în urma sesizării (n.r. de neplată) a unui laborator privat", a declarat ministrul Nelu Tătaru, la Digi 24.

El crede că DSP București, cu 250 de angajați, „poate fi funcțional”, fiind necesară „doar o mai bună coordonare”.

Ministrul a spus că în Ministerul Sănătății există o comisie, formată din șefi ai unor direcții, care are „misiunea ca în următoarea lună să reorganizeze Direcțiile de Sănătate Publică, pe aceeași structură liniară, de sus până jos, cu toate direcțiile din minister și să existe o colaborare și un control permanent asupra activității din teritoriu”.

Secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în urma unei decizii a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, anunțată vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel