Teleorman: Peste 11.000 de doze de vaccin antigripal repartizate în judeţ în cea de-a treia tranşă

Vaccinarea
Vaccinarea

Peste 11.000 de doze de vaccin antigripal au fost repartizate judeţului Teleorman în cea de-a treia tranşă trimisă în teritoriu de Ministerul Sănătăţii.

"În această a treia tranşă, Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman i-au fost repartizate 11.270 doze de vaccin antigripal. Acestea urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor aflate în grupele de risc", a declarat, vineri, pentru Agerpres, coordonatorul campaniei, medicul epidemiolog Luminiţa Dumitraşcu.

Pentru campania de vaccinare antigripală din acest sezon, în judeţul Teleorman au fost repartizate circa 35.000 de doze, în trei tranşe, iar până la această dată au fost vaccinate peste 20.000 de persoane.

"Prima tranşă de vaccin a fost recepţionată în a doua jumătate a lunii octombrie. Un număr de 1.230 de doze au fost destinate strict vaccinării personalului medical din spitale şi alte instituţii sanitare şi medico-sociale, iar 11.270 au fost distribuite către medicii de familie, pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc. O a doua tranşă de 11.270 de doze de vaccin am primit-o acum două săptămâni, iar astăzi, a treia tranşă, tot de 11.270 de doze. Până la această dată, au fost imunizate 20.500 de persoane", a adăugat Luminiţa Dumitraşcu.

Vaccinul antigripal utilizat în campania de imunizare din acest an este unul tetravalent, care cuprinde toate categoriile de virusuri circulante, fiind asigurat gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Din grupele de risc fac parte persoanele care suferă de boli cronice, copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, gravidele, cadrele medicale, adulţii, copiii şi personalul din instituţiile de îngrijire, precum şi persoanele de peste 65 de ani.

În acest sezon, în Teleorman nu a fost înregistrat nici un caz de gripă, sunt raportate însă cazuri de infecţii respiratorii, mai ales în rândul copiilor.

Perioada optimă de administrare a vaccinului antigripal este cuprinsă între 15 octombrie şi 31 decembrie

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel