Tensiunea arterială. Prevenirea complicațiilor, la îndemâna tuturor

Bogdan Cotigă |
Data publicării:
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

O persoană cu tensiune arterială ridicată se simte bine, arată bine şi rar are simptome, totuşi, tensiunea ridicată face atât inima cât şi arterele să lucreze din greu, ceea ce, în timp, le poate cauza probleme.

Pentru a preveni astfel de consecinţe, medicul vă poate recomanda să faceţi câteva schimbări în stilul dvs. de viaţă şi anume: să renunţaţi la fumat, să efectuaţi în mod regulat exerciţii fizice şi să adoptaţi o dietă echilibrată. Aceste recomandări pot fi suficiente pentru a menţine tensiunea arterială la un nivel rezonabil, însă există şi posibilitatea ca unele persoane să fie nevoite să ia medicamente – numărul şi tipul de medicamente variază de la o persoană la alta şi depinde de modul în care nivelul tensiunii arteriale răspunde la tratament.

Risc: Tratament pe tot parcursul vieții

Dacă v-a fost prescrisă medicaţie pentru tensiune arterială crescută, va trebui să o luaţi pe tot parcursul vieţii – doar în acest fel riscul unui accident vascular cerebral sau al unui infarct miocardic este foarte mult redus. Medicaţia care scade tensiunea arterială previne de fapt îmbătrânirea precoce a inimii şi a vaselor de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel