Tensiunea arterială. Prevenirea complicațiilor, la îndemâna tuturor

Bogdan Cotigă / 15 aug 2018 / 14:09
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

O persoană cu tensiune arterială ridicată se simte bine, arată bine şi rar are simptome, totuşi, tensiunea ridicată face atât inima cât şi arterele să lucreze din greu, ceea ce, în timp, le poate cauza probleme.

Pentru a preveni astfel de consecinţe, medicul vă poate recomanda să faceţi câteva schimbări în stilul dvs. de viaţă şi anume: să renunţaţi la fumat, să efectuaţi în mod regulat exerciţii fizice şi să adoptaţi o dietă echilibrată. Aceste recomandări pot fi suficiente pentru a menţine tensiunea arterială la un nivel rezonabil, însă există şi posibilitatea ca unele persoane să fie nevoite să ia medicamente – numărul şi tipul de medicamente variază de la o persoană la alta şi depinde de modul în care nivelul tensiunii arteriale răspunde la tratament.

Risc: Tratament pe tot parcursul vieții

Dacă v-a fost prescrisă medicaţie pentru tensiune arterială crescută, va trebui să o luaţi pe tot parcursul vieţii – doar în acest fel riscul unui accident vascular cerebral sau al unui infarct miocardic este foarte mult redus. Medicaţia care scade tensiunea arterială previne de fapt îmbătrânirea precoce a inimii şi a vaselor de sânge.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy