Testul scărilor, diagnostic pentru bolile de inimă. Câte poți să urci și în cât timp

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
testul scarilor - FOTO: Freepik
testul scarilor - FOTO: Freepik

Testul scărilor îți indică dacă ai probleme cardiace. Cum se parcurge testul. 

Testul scărilor, diagnostic pentru bolile de inimă. Numărul de scări urcate îți poate arăta dacă ai probleme cardiace. Ar trebui să puteți urca patru rânduri de scări în mai puțin de un minut. Iată ce ar trebui să faceți dacă nu reușiți testul. Vă întrebați dacă sunteți expus riscului de boli de inimă sau cancer? Răspunsul tău ar putea fi pe un set de scări.

Un studiu prezentat la Societatea Europeană de Cardiologie spune că un test de exerciții care necesită o mișcare intensă poate prezice riscul de deces precoce din cauza bolilor cardiovasculare și oncologice, printre alte boli.

Vezi și: Supozitoarele cu paracetamol, riscuri. Medic: Puteți folosi o formă farmaceutică adaptată cum este siropul!

Câte scări ar trebui să urci și în ce perioadă de timp

Majoritatea oamenilor pot reproduce cu ușurință acest test la domiciliu fără niciun echipament medical. Pentru a face acest lucru, pur și simplu trebuie să urci patru rânduri de scări în mai puțin de un minut. O persoană sănătoasă ar trebui să poată finaliza testul în mai puțin de un minut.

"Acest studiu întărește ideea că exercițiile fizice sunt cu adevărat utile atât pentru bolile cardiovasculare, cât și pentru cele oncologice", a declarat dr. Andrew Freeman, director de prevenție și wellness cardiovascular la Naţional Jewish Health și membru al Consiliului de conducere al Secțiunii de Prevenire a Bolilor Cardiovasculare al Colegiului American de Cardiologie, potrivit Healthline.

"Știm de mult timp când facem evaluări preoperatorii pentru a vedea dacă inima cuiva poate ajunge prin operație, unul dintre lucrurile pe care le întrebăm înainte de a face teste este: ”Cât de mult poți face? Poți să urci un etaj de scări?”, a spus Freeman.

El a mai explicat că abilitatea cuiva de a urca scările este un bun indicator că, după toate probabilitățile, intervenția chirurgicală ar trebui să se desprindă relativ ușor.

"Este, de asemenea, a fost cunoscut pentru un timp că exercițiul este un adjuvant minunat la terapia de tratament pentru cancer și poate servi chiar ca un preventiv", a explicat Freeman.

Vezi și: România, codașă la noile tratamente. Bianchi (ARPIM): Durează 899 de zile de la aprobarea medicamentelor la nivel european și apariția în România

Ce trebuie să faceți dacă nu reușiți să parcurgeți testul

"După cum se știe, mulți oameni de afaceri celebri ne-au învățat că cel mai bun profesor este eșecul, așa că oamenii ar trebui să folosească un rezultat slab al testului scării pentru a vizita medicul, să facă lucrarea de diagnosticare corespunzătoare dacă este necesar și să ajungă la fundul a tot ceea ce ar putea fi limitativ", a spus Freeman.

După evaluare, Freeman sugerează utilizarea eșecului ca stimulent pentru a intra într-o formă fizică mai bună. El a adăugat că circumstanțele atenuante, cum ar fi artrita și afecțiunile ortopedice, pot limita capacitatea cuiva de a parcurge testul într-un anumit interval de timp. 

Pentru aceste persoane, el sugerează utilizarea testului ca un barometru al sănătății fizice generale.

Vezi și: Concediu în plus pentru români. Cum poți beneficia de UN AN de concediu

Testul scărilor, scopul pentru dispnee

Dispneea ar putea fi una din condițiile pentru care o persoană nu ar trebui să parcurgă testul scărilor, dar Freeman argumentează exact opusul. 

"Exercițiul este, de fapt, probabil, unul dintre cele mai bune tratamente pentru aproape fiecare boală. Unele dintre cele mai puternice instrumente pe care le avem sunt lucrurile pe care le considerăm de la sine înțelese: ce facem în fiecare zi în ceea ce privește exercițiile fizice, modul în care mâncăm, stresul, cât de mult reușim să dormim", a spus Freeman.

Pauzele de respirație sunt permise după cum este necesar, dar scopul este ca acele pauze să devină mai scurte și mai puține între ele. Pentru cei cu limitări semnificative, Freeman recomandă găsirea unei activități care să se potrivească abilităților lor, cum ar fi înotul sau utilizarea unui eliptic.

Apoi, ar trebui să se provoace să se îmbunătățească. Urcarea a patru rânduri de trepte poate indica riscul de deces precoce din cauza bolilor de inimă, a cancerului şi a altor boli. Dacă nu reușești testul, este o oportunitate de a vorbi cu medicul tău pentru a descoperi de ce și de a dezvolta un plan de exerciții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel