Timiş: Creştere a cazurilor de gripă şi viroze respiratorii, în grădiniţe şi şcoli, fără închiderea acestora

Georgiana Ioniță / 05 feb 2020 / 13:26

Cazurile de gripă şi de viroze respiratorii în şcolile şi grădiniţele din judeţul Timiş sunt în creştere, dar nicio unitate de învăţământ nu a fost închisă.

 

Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că au fost raportate 40 de cazuri de gripă la preşcolari, 70 la elevi şi două la cadre didactice. De asemenea, 974 de preşcolari au fost înregistraţi cu viroze respiratorii, 2.829 de elevi şi 54 de dascăli, notează Agerpres.

Marţi, fuseseră raportate 40 de cazuri de gripă în rândul preşcolarilor, 55 la elevi şi unul în rândul cadrelor didactice. În acelaşi timp, au fost anunţate 859 de infecţii respiratorii la preşcolari, 2.246 la elevi şi 49 la dascăli.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş anunţă că la ora actuală nu se impune suspendarea parţială sau completă a cursurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Timiş.

"Toate dozele de vaccin gripal repartizate judeţului au fost distribuite şi administrate personalului medico-sanitar, iar prin cabinetele medicilor de familie, persoanelor aparţinând grupelor la risc precum şi persoanelor instituţionalizate şi personalului de îngrijire a acestora", menţionează DSP Timiş.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy