Timiş: Trei cazuri de gripă, confirmate la doi copii şi un adult

Trei cazuri de gripă, la doi copii şi un adult, au fost confirmate în judeţul Timiş prin analizele de laborator efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, numărul total al raportărilor medicilor de familie despre cazuri compatibile cu gripa este de 15 persoane, 10 copii şi cinci adulţi, notează Agerpres.

"Până în acest moment avem 18 raportări, dintre care trei sunt confirmate de laboratorul spitalului, pentru doi copii şi un adult. Celelalte 15 cazuri compatibile cu gripa au fost raportate de către medicii de familie, între aceştia fiind 10 copii şi cinci adulţi", a precizat, pentru AGERPRES, Cornelia Bubatu.

Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu, a informat, joi, că monitorizarea din şcoli privind cazurile de gripă "indică un preşcolar, doi elevi şi niciun cadru didactic".

"La infecţii respiratorii avem 152 de îmbolnăviri în rândul preşcolarilor, 210 elevi şi 10 cadre didactice", a afirmat Aura Danielescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel