Titlul de cetățean de onoare al Capitalei pentru zece personalități medicale

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof dr Monica Pop, frof dr Dragoș Vinereanu și prof dr Adrian Streinu-Cercel
Prof dr Monica Pop, frof dr Dragoș Vinereanu și prof dr Adrian Streinu-Cercel

Primăria Capitalei va acorda titlul de cetățean de onoare pentru zece personalități medicale, printre care se numără prof dr Adrian Streinu-Cercel, prof dr Monica Pop și prof dr Dragoș Vinereanu!

Titlul de cetățean de onoare al Capitalei va fi conferit unui număr de 18 personalități din domeniul medical, cultural și militar, conform unor proiecte de hotărâre adoptate miercuri de către Consiliul General al Capitalei.

Proiectele, inițiate de către primarul general Gabriela Firea, vizează acordarea titlului de cetățean de onoare pentru zece personalități din domeniul medical: prof. univ. dr Rodica Maricela Anghel (Institutul Oncologic București Prof. Dr. Al. Trestioreanu), conf. univ. dr. Adina Mariana Ghemigian (Institutul Clinic de Endocrinologie C.I. Parhon), prof. univ. dr. Monica Daniela Pop (Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologie), prof. univ. dr. Șerban-Ion Bubenek-Turconi (Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C. C. Iliescu), prof. univ. dr. Radu Mircea Gorgan (Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni), dr. Adrian Stanciu (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Maria Sklodowska Curie), prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel (Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș), lector univ. dr. Corneliu Toader (Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București), prof. univ. dr. Coriolan Emil Ulmeanu (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu), prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu (Spitalul Universitar de Urgență din București).

Alături de ei vor primi același titlul și soliști de muzică populară - Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu, Ștefania Rareș - interpreți de muzică folk - Alexandru Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru - și artiști din Republica Moldova - violonistul și dirijorul Nicolae Botgros și compozitorul Eugen Doga.
De asemenea, a fost aprobat un proiect inițiat de către consilierii municipali ALDE, vizând acordarea distincției pentru veteranul de război Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani, după ce acesta a fost „aproape complet ignorat" de către participanții la manifestările organizate pe 1 Decembrie la Statuia Libertății din Vâlcea.

În referatul de aprobare se arată că Emil Vețeleanu este unul dintre militarii români care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au luptat și au supraviețuit la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde Armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa.

„Veteranul Emil Vețeleanu, cu ocazia manifestărilor de la 1 Decembrie 2019, organizate cu ocazia depunerii de coroane la Statuia Libertății din Vâlcea, la care a participat, așa cum o face în fiecare an, stând în picioare lângă alte oficialități, având în mâini un baston și un steguleț tricolor, a fost aproape complet ignorat de zeci de persoane care s-au oprit însă să salute oficialitățile de lângă veteran. Astfel de imagini nu trebuie să mai existe vreodată în România, iar locul veteranilor, grație cărora trăim astăzi într-o Românie unită, este la loc de cinste, unde să fie onorați de noi toți, indiferent de generație sau de funcție", se subliniază în referat.
Acordarea titlului de cetățean de onoare reprezintă o recompensă simbolică și nu are implicații la bugetul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel