Totul despre infecțiile urinare: de ce apar mai frecvent la femei, explică dr. Gheorghe Niță

Angela Sabău / 10 aug 2021 / 18:39
EXCLUSIV
Infecțiile urinare
Infecțiile urinare

Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog a vorbit la emisiunea Dicționar Medical despre infecțiile urinare. El a explicat de ce femeile fac mai frecvent infecții urinare decât bărbații.

Gheorghe Niță, medic primar urolog și doctor în științe medicale a fost prezent la emisiunea Dicționar medical, prezentată de DC Medical, unde a vorbit despre infecțiile urinare. El a explicat de ce femeile fac mai frecvent infecții urinare decât bărbații.

„Infecțiile urinare la femei sunt relativ frecvent întâlnit și sunt condiționate de dezvoltarea anatomică. La femei, uretra, canalul urinar de la vezică la exterior, este scurt. Și atunci, microbii care există în exterior și care nu țin neapărat de igienă, pot pătrunde cu ușurință în vezica urinară. Mai ales în condițiile în care pacienta nu consumă suficiente lichide, pot apărea aceste infecții urinare. Mecanismul e foarte simplu, microbii pătrunși din afară - și dacă nu bem lichide, vom merge rar la toaletă - și atunci microbii pot stagna în vezica urinară suficient, se pot înmulți, se pot dezvolta aceste infecții urinare.

Infecția urinară nu apare când apare un microb, ci când s-au înmulțit și sunt peste 100.000 de unități formatoare de colonii și atunci apar simptomele datorate cistitelor, sau infecțiilor urinare”, a explicat el la Dicționar Medical.

Mai multe detalii puteți găsi în materialul video atașat.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy