Transpirație cu miros de usturoi. Care sunt cauzele?

Georgiana Ioniță / 21 sep 2019 / 17:09

Transpirația în sine este aproape inodoră, potrivit Clinicii Mayo. Mirosul neplăcut al corpului apare în general atunci când transpirația și uleiurile de pe corp interacționează cu bacteriile sau compușii cu sulf. Un miros corporal asemănător usturoiului poate apărea ca efect secundar al anumitor medicamente și suplimente. Potrivit specialiștilor, mirosul neplăcut al corpului poate indica prezența unei afecțiuni. 

Potrivit LivingStrong, rar, mirosul neplăcut al transpirației poate semnala o afecțiune medicală de bază. Consultați medicul dacă transpirați excesiv sau dacă dezvoltați brusc o formă intensă de miros neplăcut. O serie de teste pot determina cauza problemei; Deodorantele prescrise pot ajuta la rezolvarea problemei.

Plante de Allium

Alimentele din familia cepei (aliu), inclusiv ceapa, prazul, usturoiul și arpagicul, conțin compuși înțepători de sulf care pătrund prin porii pielii. Potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA, mirosul de usturoi poate persista zile întregi și poate emana din gură, piele și glandele sudoripare.

Medicamente

Anumite medicamente pe bază de sulf, inclusiv dimetil sulfoxidul (DMSO), pot provoca mirosuri corporale și respirație neplăcută, similară usturoiului. Site-ul de informații de sănătate Drugs.com observă că acest efect secundar poate persista până la 72 de ore.

Chimen

Un condiment popular folosit în bucătăria Orientului Mijlociu, Indian și Mexic, chimenul este renumit pentru parfumul său pământesc, cald. În cantități mari, poate provoca miros de corp asemănător usturoiului sau respirație neplăcută.

Stres emoțional

Conform Clinicii Mayo, glandele apocrine ale corpului secretă o transpirație grasă atunci când o persoană suferă de anxietate sau stres emoțional. Bacteriile producătoare de sulf prospera în acești compuși grași; produc un produs secundar chimic care miroase ca usturoiul.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy