Transpirație și respirație urât mirositoare. Ce să faci

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Transpirație și respirație urât mirositoare: În cazuri rare, mirosul corporal neplăcut sau respirația urât mirositoare sunt simptome ale unor boli. În cele mai multe cazuri, totuși, este perfect normal și cele două inconveniente pot fi rezolvate.

Transpirație și respirație urât mirositoare: dacă nu are o cauză medicală (cum sunt bromhidroza, hipertiroidia sau sindromul ovarului polichistic, spre exemplu), atunci mirosul de transpirație poate fi controlat prin spălat, bărbierit, purtat de îmbrăcăminte curată și folosirea unui deodorant de calitate, spun experții de la Institutul Național american de Sănătate (NIH).

Pielea vă protejează corpul în multe feluri. Oferă o barieră pentru a proteja organismul de bacterii și alte posibile afectări care provind din mediul înconjurător, care pot fi periculoase pentru sănătatea umană", spune dermatologul NIH Dr. Heidi Kong.

Mai mult, într-un raport de caz publicat de NIH, un dermatolog constată că, la un pacient mirosul neplăcut al transpirației se datora detergentului de rufe pe care acesta îl folosea.

Cât privește respirația urât mirositoare, dacă nu este de cauză medicală (spre exemplu, dată de arsuri gastrice, sinuzită, bronșită sau cetoacidoză diabetică), și ea poate fi rezolvată. O gură uscată permite bacteriilor să prolifereze. Aceste bacterii produc ac deseori compuși care conțin sulf, cel vinovat de mirosul ca de ouă stricate. Spălatul regulat pe dinți (câte 3 minute, de 2-3 ori pe zi) și folosirea unei ape de gură pot ameliora problema.

Iată care sunt, succint, recomandările experților:

- Spălați-vă corect și des pe dinți (și limba se periază, atenție!) și clătiți gura! Mergeți regulat la dentist.

- Gura trebuie să vă fie umedă și corpul uscat, nu invers!

- Nu mâncați usturoi, ceapă sau alte alimente cu miros neplăcut când ieșiți.

- Faceți baie/duș des, folosind apă călduță, nu fierbinte. Și utilizați săpunuri ușoare care nu irită pielea. Apoi, pielea se spală ușor - nu se freacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel