Transplant

O nouă prelevare de organe a avut loc după ce o familie a avut puterea de a-și da acceptul ca durerea ei să fie  transformată în speranță la viață pentru alte câteva persoane.

Scris de: Adisa Codruț       09 feb, 15:15

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un pacient de 62 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb, 17:44

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a bătut palma cu Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, care va primi pacienți români pentru efectuarea intervențiilor complexe de transplant pulmonar.

Scris de: Dana Lascu       04 feb, 19:58

La Târgu-Mureș s-a efectuat joi, 30 ianuarie, al treilea transplant de cord din acest an din România.

Scris de: Adisa Codruț       30 ian, 21:23

O echipă de cercetători japonezi a anunţat luni că a efectuat primul transplant din lume de ţesuturi musculare cardiace prin intermediul celulelor stem derivate artificial.

Scris de: Adisa Codruț       27 ian, 14:19

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea s-a efectuat a patra prelevare de organe și țesut din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 09:44

La Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare a avut loc prima prelevare de organe din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 11:10

O nouă prelevare de organe a fost efectuată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, donatorul fiind un copil de 10 ani aflat în moarte cerebrală.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 13:15

Un bărbat de 36 de ani are o șansă la viață după ce a primit o inimă nouă. Transplantul a avut loc la IUBCvT Iași, fiind a doua intervenție de acest fel în acest an.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 22:13

Familia unui tânăr de 28 de ani a decis să doneze organele acestuia salvând astfel viața a patru oameni. Acestea au fost prelevate la Oradea.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 21:26

În cursul dimineţii, mai multe echipe de medici au prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 ian, 13:17

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) au efectuat anul trecut 68 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, dublu faţă de cifra înregistrată în anul precedent.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 ian, 12:07

Parlamentarii germani au respins un proiect de lege în baza căruia fiecare cetățean ar fi putut deveni donator de organe.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 19:02

Un nou transplant de plămâni s-a efectuat miercuri, 15 ianuarie, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria" din Bucureşti.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 17:50

Primul transplant de ficat de la Iași a avut loc anul acesta la începutul acestei săptămâni. Alte două persoane au primit câte un rinichi, tot în județul Iași.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 14:41

Specialiștii Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, coordonați de prof dr Horațiu Suciu, au efectuat, luni, primul transplant de cord din 2020, beneficiar fiind un bărbat de 40 de ani, care...

Scris de: Dana Lascu       13 ian, 23:17

O pacientă de 60 de ani, aflată în moarte cerebrală, va salva alte vieți, după ce familia ei a fost de acord cu donarea de organe.

Scris de: Angela Sabău       13 ian, 14:29

Trei intervenții chirurgicale pentru transplant de organe au avut loc la Institutul Clinic Fundeni, unde trei persoane au primit o șansă la viață. Doi au suferit transplant de rinichi și unul de ficat. 

Scris de: Adisa Codruț       11 ian, 14:35

La Spitalul Militar Central din Capitală a fost realizată o prelevare de organe și de țesuturi de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. S-au recoltat mai multe organe, care vor salva viețile unor oameni care erau de ani de zile pe listele de așteptare pentru transplant.

Scris de: Dana Lascu       10 ian, 17:00

O femeie din SUA care a născut un băiat în urma unui transplantat de uter a declarat că procedura experimentală este un „miracol”.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 15:48

Cel de-al XI-lea Congres al Asociației Romtransplant se va derula între 18 martie și 21 martie la Iași.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 13:24

Trei pacienți aflați pe listele de așteptare pentru transplant au acum o șansă la viață, după ce familia unui tânăr aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea organelor acestuia.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 11:53

Un bărbat din SUA i-a salvat viața soției sale de 51 de ani. Surprinzătoarea compatibilitate genetică dintre ei a permis asta.

Scris de: Adisa Codruț       05 ian, 22:07

În zorii zilei de Ajun, o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viaţă pentru a salva alți pacienți aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare.  

Scris de: Adisa Codruț       24 dec 2019 / 15:00

Familia unei tinere de 19 ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, a donat organele acesteia. Cinci vieți primesc o a doua șansă.

Scris de: Adisa Codruț       20 dec 2019 / 22:50

Activitatea de transplant va avea o nouă lege care va clarifica anumite aspecte. Legea a fost depusă în Parlament.

Scris de: Adisa Codruț       20 dec 2019 / 13:04

Prințul Daniel, soțul prințesei Victoria, moștenitoarea coroanei Suediei, a suferit un transplant de rinichi în urmă cu zece ani, donatorul fiind tatăl său. El încurajează oamenii să se înregistreze ca donatori de organe

Scris de: Adisa Codruț       19 dec 2019 / 22:05

Familia unui tânăr aflat în moarte cerebrală a decis să transforme pierderea ființei dragi într-o a doua șansă la viață pentru cinci oameni.

Scris de: Adisa Codruț       18 dec 2019 / 15:10

Alți doi români au primit a doua șansă la viață în urma unei prelevări de organe la Spitalul Județean Brașov, prima din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 19:02

Angajații Institutul Fundeni au donat sânge marți, 17 decembrie, și iar din bonurile valorice primite de angajați s-au făcut 100 de pachete pentru copiii bolnavi. 

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 18:41

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22