Transplant

Un studiu realizat în 22 de țări arată că primul val al pandemiei COVID-19 a dus la o scădere dramatică a numărului de transplanturi de  organe, care au fost, în medie, cu 31% mai puține. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 14:54

Premieră națională la Spitalul Floreasca: în aceeași zi, două familii îndurerate au fost de acord cu donarea de organe și au dăruit viață unor semeni necunoscuți. Șase vieți au fost salvate prin transplant!

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 14:53

Doi români care făceau dializă de câțiva ani au primit o a doua șansă la viață.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 22:23

Transplantul înseamnă viață! Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință! 

Scris de: Angela Sabău       24 aug, 23:40

Premieră națională: unui tânăr în vârstă de 16 ani i-a fost efectuat primul transplant de homogrefa pulmonară adusă azi noapte cu avionul de Fundația Germană pentru Transplant de Țesuturi, donatorul fiind un german în vârstă de 47 de ani care a murit în urma unui AVC.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 22:29

Conf. dr. Mihai Emil Căpîlna a povestit, la Academia de Sănătate, cum s-a reușit primul transplant de uter și câți copii s-au născut din mame care au un astfel de transplant. 

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 12:13

O mamă a renunțat la transplantul de rinichi, la care era programată, după ce a descoperit că fiica sa suferă de aceeași afecțiune medicală ca și ea. Rinichiul pe care soțul urma să-l doneze va ajunge la fetiță, nu la mamă.

Scris de: Adisa Codruț       27 iul, 23:00

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant  (ANT), dr. Radu Zamfir, a declarat la Ziua Națională a Transplantului, transmisă și în cadrul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, că se pregătește un sistem național de prelevare multiorgan. Între timp, România a semnat cu...

Scris de: Dana Lascu       15 iun, 13:18

Doi italieni fără anticorpi împotriva COVID au fost supuse, cu succes şi fără contagiere, unui transplant de cord de la donatori decedaţi infectați cu noul coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 16:57

O premieră națională a avut loc la Spitalul Sanador din București. Un transplant hepatic a fost realizat, însă prelevarea de la un donator viu a fost făcută laparoscopic, pentru prima oară în România.

Scris de: DCMedical Team       10 iun, 10:27

Un pacient de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală, a salvat trei vieți ale unor necunoscuți. Familia acestuia a fost de acord să-i doneze ficatul și corneea.

Scris de: Adisa Codruț       09 iun, 22:49

Pe 5 iunie 2021 se împlinesc 20 de ani de la realizarea la Timișoara, în premieră națională, a primului transplant de măduvă - cu celule stem hematopoietice. De atunci au avut loc și alte premiere naționale la Timișoara, iar programul de transplant de măduvă s-a dezvoltat la nivel național

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 10:48

Monica Althamer, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat la Ziua Națională a Transplantului că Spitalul Sfânta Maria din Capitală face din nou transplant pulmonar după ce a primit reacreditarea. Aici, însă, vor fi rezolvate numai anumite cazuri, o parte dintre pacienți urmând să fie...

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 14:51

Dr Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant (ANT), a explicat că transplantul pulmonar este deocamdată blocat în România pentru că Spitalul Sf. Maria nu a depus încă dosarul de re-acreditare.

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 15:02

Prof dr Monica Pop a anunțat că la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din Capitală a fost reluat programul de transplant de cornee, după ce spitalul s-a reacreditat. 

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 10:44

Cinci români aflați pe listele de așteptare pentru transplant au primit o a doua șansă la viață. Familia unei paciente din Baia Mare, de 77 de ani, declarată în moartă cerebrală, a donat organele femeii.

Scris de: Florina Pop       10 mai, 18:13

Chirurgii au efectuat primul transplant uman de trahee din lume. Intervenția a fost făcută la o femeie cu leziuni grave ale traheei, potrivit unui anunț de la Spitalul Mount Sinai din New York.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 13:39

La SUUMC au avut loc de la începutul anului 6 proceduri de recoltare/prelevare și transplant de țesut osos. 

Scris de: DCMedical Team       15 apr, 11:11

O echipă de medici de la Kyoto University Hospital (vestul Japoniei) a anunţat, joi, 8 aprilie, că a realizat cu succes primul transplant pulmonar de la donatori vii, la o pacientă ai cărei plămâni au fost grav afectaţi de COVID-19, relatează EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       08 apr, 13:01

Primul transplant de trahee din lume s-a realizat în SUA, la o fostă asistentă socială.

Scris de: DCMedical Team       08 apr, 09:12

Trei oameni au primit o a doua șansă după ce familia unei paciente a decis să doneze organele acestuia. 

Scris de: DCMedical Team       12 Martie, 21:14

Viețile a cinci oameni au fost salvate în urma unei prelevări de la un pacient în moarte cerebrală.

Scris de: DCMedical Team       04 Martie, 18:55

O femeie din SUA a murit în urma unui transplant de plămâni.

Scris de: Cătălina Burghelea       22 feb, 14:05

Medicii de la Spitalul "Dr.C.I.Parhon" din Iaşi au efectuat, în ultimele şase zile, şapte intervenţii de transplanturi de rinichi. Majoritatea au fost făcute în urma unor prelevări de organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 11:34

Primul triplu transplant reușit de față și de mâini a fost realizat la New York, la un tânăr care era victima unui accident rutier. 

Scris de: Dana Lascu       04 feb, 09:19

Agenția Națională de Transplant (ANT) anunță succesul unei curse contracronometru pentru viață, întreruptă pentru cateva minute de un accident. 

Scris de: Dana Lascu       01 feb, 00:49

Pentru prima oară, de când Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni este în programul naționale de transplant, are loc o prelevare de plămâni. 

Scris de: DCMedical Team       28 ian, 12:28

O persoană din județul Vrancea, aflată în moarte cerebrală, a salvat alte cinci persoane care erau în stare gravă, în urma prelevării de organe efectuată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr Nicolae Oblu” din Iași.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec 2020 / 15:38

Activitatea de transplant continuă și în această perioadă, în care întreg sistemul medical este pus la grea încercare. O nouă prelevare de organe a avut loc, de data aceasta la Spitalul Județean de Urgență Bacău, prima din acest an în unitatea sanitară respectivă.

Scris de: Adisa Codruț       30 noi 2020 / 17:30

Ionuț Anghel, tânărul care de 3 ani aștepta un transplant de plămâni și care a fost ignorat de autorități, a murit luni. Avea 33 de ani, iar cu o zi înainte să moară a postat un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook. 

Scris de: Dana Lascu       17 noi 2020 / 08:01

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy