Transplant

La SUUB a avut loc azi o prelevare de organe care va da o șansă la viață altor patru persoane aflate pe listele de așteptare.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 11:56

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT) anunță pe Facebook că trei oameni au primit a doua șansă la viață.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 20:34

Transplant: Noaptea trecută, la Târgu Mureș, s-au prelevat rinichii și ficatul de la un donator în vârstă de 46 de ani aflat în moarte cerebrală.

09 dec, 13:15

Trei copii au primit o a doua șansă datorită unei fetițe de 7 ani din Cluj. Ea a fost primul donator de la Spitalul de Copii din Cluj.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 17:11

O echipă de medici de la Secția de Ortopedie și Traumatologie au efectuat un nou transplant ligamentar cu grefon de la donor decedat.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 10:44

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant precizează că activitatea de transplant ”a cunoscut o ușoară revigorare, depășind numărul de donatori din ultimii 2 ani”.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 18:36

La Spitalul Universitar de Urgență București s-au făcut recent două transplanturi de celule stem hematopoietice.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 18:32

De Ziua Națională a României familia unui pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a acceptat să doneze ficatul, rinichii și corneea acestuia, salvând viețile a trei oameni, a anunțat Agenția Națională de Transplant.

Scris de: Dana Lascu       02 dec, 01:02

Familia unui bărbat de 51 de ani din Baia Mare, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul ca organele acestuia să fie prelevate pentru a salva alte vieți.

Scris de: Adisa Codruț       28 noi, 22:01

La Fundeni au avut loc două intervenţii de transplant renal şi hepatic, operații care au redat speranţa la viaţă unor bolnavi aflaţi pe listele de aşteptare.

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 16:48

Președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, a vorbit despre necesitatea unei culturi a transplantului, care ar trebuio promovată.

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 15:00

Medicii de la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași au efectuat miercuri, 20 noiembrie, două transplanturi de cornee, acestea fiind prelevate de la un tânăr aflat în moarte cerebrală la Spitalul Județean Bacău.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi, 22:21

Mai multe persoane au primit o nouă şansă la viaţă după ce familia unei persoane din Bacău care se afla în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe.

Scris de: Adisa Codruț       19 noi, 19:37

Ioan Eugen Moldovan, un român care astăzi a împlinit 42 de ani, a donat, chiar de ziua sa de naștere, celule stem hematopoietice pentru a salva viața unui nou-născut în vârstă de doar 5 luni, mai precis o fetiță, din Italia.

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 18:33

Situația actuală a transplantului din România a fost expusă în cadrul unei conferințe de presă. Concluzia este că această activitate prinde contur din ce în ce mai mult în România.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 13:25

210 pacienți au fost identificați în moarte cerebrală anul acesta în România, iar dintre ei 65 au devenit donatori, a declarat directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 15:31

Concluziile întâlnirii coordonatorilor de transplant din România vor fi prezentate marți, 12 noiembrie. La eveniment vor fi prezenți doi invitați speciali.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 12:31

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient de 56 de ani cu accident vascular cerebral, din judeţul Bihor, a avut loc duminică dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Scris de: Adisa Codruț       10 noi, 16:36

O nouă prelevare de organe şi ţesuturi va avea loc miercuri noaptea, 6 noiembrie, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 21:23

Directorul executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, a fost prezent la Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre transplant și despre cum evoluează numărul donatorilor și ce-i influențează. Emisiunea a fost transmisă pe pagina de Facebook și canalul de Youtube al DC Medical.

Scris de: Angela Sabău       30 oct, 20:33

Directorul executiv al ANT, dr. Radu Zamfir, a fost prezent la Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre activitatea de transplant, condițiile în care se derulează, dar și despre mituri precum vânzarea de organe. Emisiunea a fost transmisă pe pagina de Facebook și canalul de...

Scris de: Angela Sabău       29 oct, 22:09

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT), dr Radu Zamfir, vine la Interviurile DC Medical, astăzi de la ora 19.00 pentru a elucida mituri legate de transplant. Se pot sau nu vinde organe, ce pățesc cei care încearcă așa ceva și cum se face de fapt Transplantul...

Scris de: Dana Lascu       29 oct, 17:55

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița a obținut acreditarea pentru prelevarea de organe și țesuturi pentru transplant, după 11 ani în care acest document nu a mai fost solicitat de conducerea de la acea vreme, a anunțat astăzi managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

Scris de: Adisa Codruț       29 oct, 13:44

Organele unei paciente în vârstă de 38 de ani, aflată în moarte cerebrală, și care vor salva mai multe vieți omenești, vor fi prelevate astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Scris de: Dana Lascu       28 oct, 13:29

Un bărbat din Los Angeles, în vârstă de 68 de ani, este primul pacient african-american cu transplant de față și cel mai în vârstă transplantat, după ce a așteptat șapte ani pentru a-i fi găsită,  de la un donator,  pielea care să se potrivească cu a sa la...

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 19:29

Invitat la Interviurile DC Medical, conf dr Vlad Brașoveanu, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică, a vorbit despre transplantul de ficat în România.

Scris de: Florina Pop       24 oct, 19:05

Două prelevări de organe au fost făcute la spitalele județene din Oradea și Baia Mare, de la pacienți cu aceeași vârstă: 43 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       23 oct, 20:27

Programul de transplant se dezvoltă și la Baia Mare, unde, la Spitalul Județean de Urgență s-au efectuat peste 10 cazuri de prelevări de organe.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 12:24

O echipă de specialiști condusă de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, prof dr Horațiu Suciu, a efectuat, astăzi, al șaselea transplant de cord din acest an, din România, o...

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 22:30

Șase oameni aflați în suferință au o şansa la o nouă viaţă datorită generozității familiei unui băimărean, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Prelevarea a avut loc noaptea tecută, la Spitalul Județean din Baia Mare.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 09:45

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24