Transplant

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant anunță că doi români de 18 și 59 de ani au primit a doua șansă la viață în urma unui transplant renal datorită generozității unei familii din Bulgaria.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 18:32

Agenția Națională de Transplant a anunțat că datorită unui donator aflat în moarte cerebrală - o tânără în vârstă de 32 de ani din Arad - alţi 3 români se vor putea bucura de viaţă  în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

Scris de: Dana Lascu       17 noi, 17:39

Agenția Națională de Transplant a anunțat că la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare a fost realizată o intervenție de prelevare de organe de la un pacientă aflată în moarte cerebrală, a cărei familie a fost de acord să ofere o nouă șansă la viață unor semeni necunoscuți.

Scris de: Dana Lascu       12 noi, 22:18

Trei români au primit o a doua șansă ca urmare a unui acord de colaborare cu Bulgaria în domeniul transplantului.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 15:03

La Spitalul Județean din Târgu-Mureș s-a realizat o prelevare de organe de la o pacientă de 69 de ani, aflată în moartă cerebrală.

Scris de: Adisa Codruț       01 noi, 20:53

La Transplant Institute at NYU Langone Health, un rinichi de porc a fost transplantat în premieră la om fără a se declanșa respingerea imediată de către sistemul imunitar al beneficiarului, un important pas înainte care ar putea contribui în cele din urmă la atenuarea unei uriașe penurii de...

Scris de: Adisa Codruț       20 oct, 18:59

Invitatul de luni, 11 octombrie, al emisiunii Academia de Sănătate este profesor dr Ștefan Ciurea, profesor de Hematologie la UC Irvine, SUA. Invitatul profesorului dr Irinel Popescu va dezvălui care sunt ultimele descoperiri legate de Tratamentul anticancer cu celule T modificate genetic. 

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 23:25

Prof dr Horațiu Suciu a anunțat că la Târgu Mureș a fost efectuat astăzi al treilea transplant cardiac din 2021. 

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 18:01

Prof dr Gabriel ONIȘCU, Președintele ESOT (Societatea Europeană de Transplant de Organe) vin la Academia de Sănătate, emisiune realizată de prof.dr. Irinel Popescu, pentru a ne dezvălui cum funcționează transplantul în Europa. 

Scris de: Dana Lascu       26 sep, 20:31

Trei oameni au primit a doua șansă la viața în urma unui transplant. Familia donatorului este din Baia Mare.

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 16:45

Un studiu realizat în 22 de țări arată că primul val al pandemiei COVID-19 a dus la o scădere dramatică a numărului de transplanturi de  organe, care au fost, în medie, cu 31% mai puține. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 14:54

Premieră națională la Spitalul Floreasca: în aceeași zi, două familii îndurerate au fost de acord cu donarea de organe și au dăruit viață unor semeni necunoscuți. Șase vieți au fost salvate prin transplant!

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 14:53

Doi români care făceau dializă de câțiva ani au primit o a doua șansă la viață.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 22:23

Transplantul înseamnă viață! Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință! 

Scris de: Angela Sabău       24 aug, 23:40

Premieră națională: unui tânăr în vârstă de 16 ani i-a fost efectuat primul transplant de homogrefa pulmonară adusă azi noapte cu avionul de Fundația Germană pentru Transplant de Țesuturi, donatorul fiind un german în vârstă de 47 de ani care a murit în urma unui AVC.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 22:29

Conf. dr. Mihai Emil Căpîlna a povestit, la Academia de Sănătate, cum s-a reușit primul transplant de uter și câți copii s-au născut din mame care au un astfel de transplant. 

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 12:13

O mamă a renunțat la transplantul de rinichi, la care era programată, după ce a descoperit că fiica sa suferă de aceeași afecțiune medicală ca și ea. Rinichiul pe care soțul urma să-l doneze va ajunge la fetiță, nu la mamă.

Scris de: Adisa Codruț       27 iul, 23:00

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant  (ANT), dr. Radu Zamfir, a declarat la Ziua Națională a Transplantului, transmisă și în cadrul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, că se pregătește un sistem național de prelevare multiorgan. Între timp, România a semnat cu...

Scris de: Dana Lascu       15 iun, 13:18

Doi italieni fără anticorpi împotriva COVID au fost supuse, cu succes şi fără contagiere, unui transplant de cord de la donatori decedaţi infectați cu noul coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 16:57

O premieră națională a avut loc la Spitalul Sanador din București. Un transplant hepatic a fost realizat, însă prelevarea de la un donator viu a fost făcută laparoscopic, pentru prima oară în România.

Scris de: DCMedical Team       10 iun, 10:27

Un pacient de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală, a salvat trei vieți ale unor necunoscuți. Familia acestuia a fost de acord să-i doneze ficatul și corneea.

Scris de: Adisa Codruț       09 iun, 22:49

Pe 5 iunie 2021 se împlinesc 20 de ani de la realizarea la Timișoara, în premieră națională, a primului transplant de măduvă - cu celule stem hematopoietice. De atunci au avut loc și alte premiere naționale la Timișoara, iar programul de transplant de măduvă s-a dezvoltat la nivel național

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 10:48

Monica Althamer, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat la Ziua Națională a Transplantului că Spitalul Sfânta Maria din Capitală face din nou transplant pulmonar după ce a primit reacreditarea. Aici, însă, vor fi rezolvate numai anumite cazuri, o parte dintre pacienți urmând să fie...

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 14:51

Dr Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant (ANT), a explicat că transplantul pulmonar este deocamdată blocat în România pentru că Spitalul Sf. Maria nu a depus încă dosarul de re-acreditare.

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 15:02

Prof dr Monica Pop a anunțat că la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din Capitală a fost reluat programul de transplant de cornee, după ce spitalul s-a reacreditat. 

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 10:44

Cinci români aflați pe listele de așteptare pentru transplant au primit o a doua șansă la viață. Familia unei paciente din Baia Mare, de 77 de ani, declarată în moartă cerebrală, a donat organele femeii.

Scris de: Florina Pop       10 mai, 18:13

Chirurgii au efectuat primul transplant uman de trahee din lume. Intervenția a fost făcută la o femeie cu leziuni grave ale traheei, potrivit unui anunț de la Spitalul Mount Sinai din New York.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 13:39

La SUUMC au avut loc de la începutul anului 6 proceduri de recoltare/prelevare și transplant de țesut osos. 

Scris de: DCMedical Team       15 apr, 11:11

O echipă de medici de la Kyoto University Hospital (vestul Japoniei) a anunţat, joi, 8 aprilie, că a realizat cu succes primul transplant pulmonar de la donatori vii, la o pacientă ai cărei plămâni au fost grav afectaţi de COVID-19, relatează EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       08 apr, 13:01

Primul transplant de trahee din lume s-a realizat în SUA, la o fostă asistentă socială.

Scris de: DCMedical Team       08 apr, 09:12

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy