Transplant

O tânără în vârstă de 25 de ani care era în moarte cerebrală la Iași, care avea o grupă de sânge rară, a salvat mai multe vieți din teri țări, după ce familia sa a fost de acord cu prelevarea de organe pentru transplant. 

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 22:32

O perfuzie utilizate câteva ore poate reface viabilitatea unui ficat donat, dar care este considerat necorespunzător pentru transplant.

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 20:19

Trei români primesc o nouă șansă la viață prin transplant, după ce familia unei paciente aflate în moarte clinică și-a dat acordul pentru prelevarea de organe.

Scris de: Adisa Codruț       03 iun, 23:23

De la începutul anului până acum, 43 de pacienți cu diferite forme de cancer de sânge au fost salvați prin transplant de celule stem hematopoietice, la Institutul Clinic Fundeni.

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 11:59

La Spitalul Universitar AKH din Viena a fost efectuat cu succes primul transplant de plămâni la o pacientă cu coronavirus din Europa, săptămâna trecută. 

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 23:04

Sute, poate chiar mii de vieți vor fi salvate în Anglia după ce s-a modificat legislația, astfel încât toți cetățenii peste 18 ani care decedează sunt considerați donatori, dacă nu au precizat în mod specific că nu vor asta în timpul vieții.  

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 23:29

O nouă prelevare de organe a avut loc azi, la Institutul Clinic Fundeni. Donatorul este un pacient de 48 de ani, aflat în moarte cerebral, a cărui familie și-a dat acordul pentru prelevare.

Scris de: Adisa Codruț       14 apr, 13:56

În ciuda pandemiei cu coronavirus, luna aceasta s-au făcut zeci de transplanturi, a explicat  Dr Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT), la Academia de Sănătate. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 09:04

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT) dr Radu Zamfir a explicat la Academia de Sănătate că și în timpul pandemiei de coronavirus transplantarea pacienților continuă. Acad.dr Irinel Popescu a arătat, însă, că un centru de transplant a fost nevoit să-și...

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 14:01

Primului transplant hepatic făcut la un spital privat din România a avut loc recent. Despre asta a vorbit academicianul Irinel Popescu, în cadrul unui interviu acordat DC Medical și DC News.

Scris de: Angela Sabău       25 Martie, 21:51

Povestea primului transplant hepatic făcut la un spital privat, în România, la Interviurile DC News și DC Medical, astăzi de la ora 18.00 Academicianul Irinel Popescu va face o radiografie a procedurii și a planurilor de viitor. 

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 16:21

PREMIERĂ: Cel dintâi transplant hepatic efectuat la un centru privat din România a avut loc pe 22 februarie la Spitalul Clinic Sanador. Atât primitorul, cât și donatorul au fost externați astăzi în condiții foarte bune.

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 16:07

Primul transplant de uter de la un donator decedat a avut loc recent în Suedia. Până acum  rezultatele sunt bune, iar femeii care a primit transplantul îi merge bine.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie, 22:55

Transplant. Două persoane au o șansă la viață după ce familia unui pacient aflat în moarte clinică a fost de acord cu prelevarea de organe și țesut.

Scris de: Angela Sabău       04 Martie, 22:18

Nouă prelevare de organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC). Mai multe vieți vor fi salvate prin transplant

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 17:42

Trei români au primit o nouă șansă la viață prin transplant, în urma prelevării de ficat, rinichi și cornee de la un bărbat care suferise un AVC, la Spitalul Județean (SJU) din Baia Mare.

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 20:05

Medicii Spitalului Clinic Județean Târgu-Mureș au făcut noapte albă pentru o misiune de prelevare de organe.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 14:44

Familia unei tinere de 19 ani, decedată într-un accident rutier, a acceptat să doneze organele acesteia. Mai multe vieți au fost salvate prin acest gest.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 11:32

O nouă prelevare de organe a avut loc după ce o familie a avut puterea de a-și da acceptul ca durerea ei să fie  transformată în speranță la viață pentru alte câteva persoane.

Scris de: Adisa Codruț       09 feb, 15:15

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un pacient de 62 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb, 17:44

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a bătut palma cu Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, care va primi pacienți români pentru efectuarea intervențiilor complexe de transplant pulmonar.

Scris de: Dana Lascu       04 feb, 19:58

La Târgu-Mureș s-a efectuat joi, 30 ianuarie, al treilea transplant de cord din acest an din România.

Scris de: Adisa Codruț       30 ian, 21:23

O echipă de cercetători japonezi a anunţat luni că a efectuat primul transplant din lume de ţesuturi musculare cardiace prin intermediul celulelor stem derivate artificial.

Scris de: Adisa Codruț       27 ian, 14:19

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea s-a efectuat a patra prelevare de organe și țesut din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 09:44

La Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare a avut loc prima prelevare de organe din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 11:10

O nouă prelevare de organe a fost efectuată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, donatorul fiind un copil de 10 ani aflat în moarte cerebrală.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 13:15

Un bărbat de 36 de ani are o șansă la viață după ce a primit o inimă nouă. Transplantul a avut loc la IUBCvT Iași, fiind a doua intervenție de acest fel în acest an.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 22:13

Familia unui tânăr de 28 de ani a decis să doneze organele acestuia salvând astfel viața a patru oameni. Acestea au fost prelevate la Oradea.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 21:26

În cursul dimineţii, mai multe echipe de medici au prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 ian, 13:17

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) au efectuat anul trecut 68 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, dublu faţă de cifra înregistrată în anul precedent.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 ian, 12:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy