Transplant

Programul de transplant se dezvoltă și la Baia Mare, unde, la Spitalul Județean de Urgență s-au efectuat peste 10 cazuri de prelevări de organe.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 12:24

O echipă de specialiști condusă de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, prof dr Horațiu Suciu, a efectuat, astăzi, al șaselea transplant de cord din acest an, din România, o...

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 22:30

Șase oameni aflați în suferință au o şansa la o nouă viaţă datorită generozității familiei unui băimărean, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Prelevarea a avut loc noaptea tecută, la Spitalul Județean din Baia Mare.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 09:45

Patru persoane salvate prin transplant! Trei români și un străin au primit organe de la un bărbat în vîrstă de 43 de ani din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc.

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 17:08

Un bărbat ar fi fost menţinut timp de un an în stare vegetativă de un spital din New Jersey, după ce a suferit un transplant de inimă, pentru a "salva reputaţia spitalului" în ceea ce priveşte rezultatul transplantelor de cord.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 19:59

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca a realizat în acest an aproape 80 de operații de transplant renal. Medicii preconizează că până la sfârșitul anului, numărul acestor operații va ajunge la 90.

Scris de: Angela Sabău       08 oct, 00:23

Opt oameni au primit a doua șansă la viață prin transplanturi de la doi donatori aflați în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 08:30

Agenţia Naţională de Transplant a transmis, miercuri, 2 octombrie, că nu au "nicio acoperire" afirmaţiile potrivit cărora alocarea de organe nu s-ar face după criterii "clare".

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 13:38

Transplantul salvează vieți și, în România, mii de pacienți aștepată pe listele de transplant o nouă șansă la viață. Anul acesta, au fost 57 de donatori în moarte cerebrală, au explicat experții prezenți la Congresul Național de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant...

Scris de: Adisa Codruț       28 sep, 15:08

La Cluj se va construi un nou Centru Integrat de Transplant din țară. Contractul l-au semnat miercuri, 25 septembrie, autoritățile clujene.

25 sep, 19:02

Agenția Națională de Transplant a făcut o precizare cu privire la știrile pe tema traficului de persoane, care nu fac decât să reducă șansele pacienților aflați pe listele de așteptare.

Scris de: Adisa Codruț       25 sep, 11:54

Un bărbat de 52 ani, din judeţul Iaşi, a primit, duminică noaptea, o inimă nouă la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 19:31

Reprezentanții Agenţiei Naţionale de Transplant au precizat joi, 19 septembrie, că regizorul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant pentru un transplant hepatic şi nu a fost înscris nici pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar.

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 12:14

Vor fi utilizate peste 15,6 milioane de euro pentru dezvoltarea Registrului Național de Transplant, actualizarea ghidurilor și protocoalelor din domeniu, dar și sistematizarea si simplificarea legislației de transplant.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 13:48

La Centrul de prelevare de organe din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au avut loc, de la începutul anului, trei astfel de intervenţii.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 11:21

Invitatul de astăzi, de la Academia de Sănătate, profesorul și medicul Ștefan Ciurea, lucrează de mai bine de 10 ani la faimosul Centru Oncologic Anderson din Houston, din SUA, unde, alături de alți specialiști, a creat și dezvoltat o metodă de transplant de celule stem care salvează viețile...

Scris de: Florina Pop       16 sep, 17:41

Invitatul de luni, 16 septembrie, al emisiunii Academia de Sănătate este profesor dr Ștefan Ciurea, de la Departamentul de transplant de celule stem al faimosului Centru Oncologic MD Anderson din Houston, Texas. Invitatul academicianului dr Irinel Popescu va dezvălui care sunt ultimele...

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 00:06

Mai multe centre de transplant americane sunt dispuse să utilizeze rinichii infectați cu hepatită C. Acest lucru ar putea suna riscant, dar cu noile cercetări în tratamentul hepatitei C, un nou studiu constată că organele sunt viabile și nu vor îmbolnăvi pacientul beneficiar de...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 sep, 09:28

”Transplantul este o luptă contra cronometru”, scrie Carmen Pantiș, coordonatorul de Transplant al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Scris de: Adisa Codruț       05 sep, 14:00

Ministrul Sorina Pintea a declarat miercuri că în 15 septembrie Ministerul Sănătăţii (MS) va pune în dezbatere publică un act normativ cu indicatori de management pentru activitatea de transplant în spitalele judeţene, astfel încât toate aceste unităţi să dezvolte...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep, 21:10

Agenția Națională de Transplant a semnat, astăzi, la sediul Ministerului Sănătății un Acord de colaborare cu Agenția de Transplant din Republica Moldova, în baza căruia se va putea face schimb de organe pentru pacienții aflați pe listele de așteptare și care au nevoie de transplant.

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 15:54

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi, la Bistrița, că fiecare spital județean din țară va fi obligat, începând cu data de 15 septembrie, să aibă un centru de prelevare de organe.

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 15:54

Pacienți, cadre medicale, rude ale donatorilor și oameni de rând au participat la evenimentele dedicate Zilei Donatorului de Organe organizate la Institutul Fundeni.

Scris de: Adisa Codruț       27 iul, 14:15

Transplantul de ficat ar putea fi doar o amintire, după ultima descoperire a cercetătorilor britanici. Ei au descoperit celule care au capacitatea de a reface ficatul în urma unor leziuni, comportându-se precum celulele stem.

Scris de: Angela Sabău       26 iul, 19:35

Numărul donatorilor de organe continuă crească și, odată cu ea și speranța la un transplant salvator pentru mai mulți români aflați pe listele de așteptare în București și Cluj. Doi pacienți aflați în moarte cerebrală la Spitalul Județean Timișoara sunt donatori, în mai...

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 18:35

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este în topul național în ceea ce privește prelevarea de organe. Anul acesta au avot loc, deja, șapte astfel de proceduri.

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 10:30

Un bărbat din Botoșani aflat în moarte cerebrală va salva alte vieți, după ce organele lui au fost prelevate de către o echipă de specialiști. Ficatul a fost deja tansplantat unei persoane aflate pe lista de așteptare.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 18:54

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este de părere că STS ar trebui să gestioneze serverele și softul Agenției Naționale a Transplantului.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 23:07

Ediția de luni, 10 iunie, a emisiunii Academia de Sănătate continuă seria dedicată Transplantului în România. Dr Ioana Grințescu și Dr Liliana Mirea, ambele de la Spitalul de Urgență Floreasca din București vor detalia traseul unui transplant, pornind de la identificarea unui...

Scris de: Dana Lascu       09 iun, 12:35

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat aseară, la o emisiune TV, că în privința transplantului pulmonar a semnat un acord cu Ungaria, pentru 10 pacienți români pe an, în prezent fiind discutate condițiile tehnice. Ministrul a spus că la sfârșitul lunii iunie ar...

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 12:34

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26