Transplant

Prof. dr. Alina Tănase, reputat medic hematolog de la Institutul Clinic Fundeni ne-a vorbit despre terapiile celulare, dar și despre riscurile la care sunt supuși cei care apelează la acest gen de terapie.

Scris de: Sonia Baciu       16 mai, 19:10

Povestea emoționantă a Ancăi, tânăra diagnosticată cu boala Wilson.

Scris de: Giorgiana Croitoru       03 mai, 13:10

Timea Balogh, primul copil care a suferit o operație de transplant de ficat în România, a făcut declarații despre experiența sa și despre medicul Irinel Popescu.

Scris de: Giorgiana Croitoru       02 mai, 13:37

Medicii de la Institutul Clinic Fundeni au transmis noi informații despre starea fetiței cu hepatita "misterioasă".

Scris de: Giorgiana Croitoru       02 mai, 13:00

Transplantul hepatic în cazul copilei de 5 ani, diagosticată cu boala Wilson și insuficiență hepatică, realizat cu succes. 

Scris de: Sonia Baciu       01 mai, 13:56

Donatorul a fost un adolescent de 17 ani, aflat în moarte cerebrală, de la care au fost prelevate cordul, ficatul și rinichii. 

Scris de: Sonia Baciu       01 mai, 10:22

Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” și-a depus dosarul pentru acreditarea centrului de transplant hepatic pediatric. 

Scris de: Sonia Baciu       30 apr, 16:30

Ce părere au românii despre donarea de organe. Răspunsurile sunt complet neașteptate.

Scris de: Giorgiana Croitoru       29 apr, 19:54

Mama fetiței de 5 ani este compatibilă cu aceasta, în vederea transplantului hepatic, însă mai sunt necesare o serie de investigații, în contextul în care copila este suspectă că ar avea boala Wilson, o afecțiune genetică rară. 

Scris de: Sonia Baciu       29 apr, 11:12

Medicul Irinel Popescu ne-a vorbit despre șansele de a avea și în Romania un centru de transplant hepatic, în contextul cazurilor de hepatită "misterioasă".

Scris de: Giorgiana Croitoru, Scris de: Sonia Baciu       28 apr, 20:01

O fetiță de 5 ani din România are hepatita misterioasă care a fost depistată în mai multe state din Europa, dar și în SUA. Din păcate, starea micuței se degradează rapid și are nevoie de un transplant de ficat, operație care nu se face în România. 

Scris de: Sonia Baciu       28 apr, 13:05

Ce spun experții despre hepatita misterioasă care stârnește îngrijorări la nivel mondial. 

Scris de: Giorgiana Croitoru       26 apr, 19:44

Pe 15 aprilie este Ziua Națională a Transplantului, iar medicul Radu Zamfir a vorbit despre planul pentru transplantul de uter și de intestin subțire, în România.

Scris de: Giorgiana Croitoru       15 apr, 19:53

Gestul impresionant al unei familii din Iași, al căror copil în vârstă de 2 ani era în moarte clinică, a salvat viețile a 4 copii, a căror unică șansă era un transplant și a adus lumina în ochii altor doi pacienți în suferință.

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 11:08

Un nou studiu dezvăluie o modalitate de a crea organe „universale” care ar putea fi transplantate oricărui primitor, indiferent de grupa de sânge pe care o are. 

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 00:10

Un copil de 15 ani a fost accidentat mortal la Cluj. Familia acestuia a decis să doneze organele acestuia ca să salveze viața altor trei copii.

Scris de: Adisa Codruț       17 feb, 21:37

Trei pacienți, aflați pe listele de așteptare, au primit a doua șansă la viață în urma gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb, 10:09

Trei români au fost salvați printr-un transplant datorită generozității unei familii din Bulgaria, care și-a pierdut o rudă.

Scris de: Adisa Codruț       28 ian, 20:54

Prof dr Alina Tănase, reputat medic hematolog de la Institutul Clinic Fundeni a explicat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, cum funcționează terapia CAR-T, cea care salvează viața pacienților cu leucemie acută limfoblastică și limfom cu celulă mare B care nu răspund la niciun alt tratament...

Scris de: Dana Lascu       25 ian, 13:03

Prof dr Alina Tănase, medic primar hematolog specializat în transplant medular, vine luni, 24 ianuarie 2022, de la ora 11.00, la Academia de Sănătate pentru a dezvălui, alături de realizatorul emisiunii, prof dr Irinel Popescu, care sunt aplicațiile clinice ale celulelor CAR-T. 

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 23:19

După reușita operației în premieră mondială, în care o inimă de la un porc modificat genetic a fost transplantată cu succes la un om care este în stare bună și acum, cercetătorii anunță o a doua reușită. De data aceasta, rinichii de la un porc modificat genetic au rezistat cel puțin 3 zile în...

Scris de: Dana Lascu       21 ian, 17:38

Un studiu revoluționar aduce noi speranțe pacienților cu diabet de tip 1: nanoparticulele ar putea fi soluția salvatoare. 

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 19:37

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Militar Central din București susțin că, anul trecut, s-au efectuat 20 de proceduri de recoltare de grefe osoase, dar și două intervenții chirurgicale de transplant de țesut osos. 

Scris de: Adisa Codruț       18 ian, 14:21

Primul transplant realizat cu o inimă de porc la un om adult a fost realizat la Universitatea de Medicină din Maryland. Aceasta era singura opțiune de supraviețuire a pacientului după ce el fusese considerat neeligibil pentru listele de transplant tradițional. Bărbatul cu bine a trecut de...

Scris de: Dana Lascu       11 ian, 18:58

Trei români au primit o a doua șansă la viață datorită unei familii din Bulgaria.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 19:22

5 români au primit a doua șansă la viață după ce familia unui pacient în moarte cerebrală a donat organele acestuia.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2021 / 21:07

O echipă de medici de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași a efectuat un transplant renal prin care a extirpat unui bărbat un rinichi de 6 kilograme pentru a-l înlocui cu un organ sănătos, de aproximativ 200 - 300 grame, adică de circa 20 de ori mai mic, donat de mama pacientului.

Scris de: Dana Lascu       15 dec 2021 / 18:14

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant anunță că doi români de 18 și 59 de ani au primit a doua șansă la viață în urma unui transplant renal datorită generozității unei familii din Bulgaria.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi 2021 / 18:32

Agenția Națională de Transplant a anunțat că datorită unui donator aflat în moarte cerebrală - o tânără în vârstă de 32 de ani din Arad - alţi 3 români se vor putea bucura de viaţă  în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

Scris de: Dana Lascu       17 noi 2021 / 17:39

Agenția Națională de Transplant a anunțat că la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare a fost realizată o intervenție de prelevare de organe de la un pacientă aflată în moarte cerebrală, a cărei familie a fost de acord să ofere o nouă șansă la viață unor semeni necunoscuți.

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2021 / 22:18

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRANSPLANTurmatoarea
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy