Transplant: Donator de organe la Spitalul Județean Târgu Mureș, mai multe vieți salvate

DCMedical Team |
Data publicării:
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș

Transplant: Noaptea trecută, la Târgu Mureș, s-au prelevat rinichii și ficatul de la un donator în vârstă de 46 de ani aflat în moarte cerebrală.

Noapte albă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru o misiune de prelevare de organe pentru transplant.

În cursul nopții trecute (8/9 decembrie), mai multe echipe de medici au prelevat ficatul și rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, internat în Secția Clinică ATI.

Rinichii au fost duși la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, ficatul a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni.

Pregătirea și menținerea donatorului, o acțiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări, a fost realizată de către medici și asistente din cadrul Secției Clinice ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Prelevarea de organe realizată în cursul nopții trecute este a patra din anul 2019, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel