Transplant. Un puști de 15 ani, din Iași, salvează 5 vieți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Operație de transplant
Operație de transplant

Un copil de 15 ani, din Iași, salvează 5 vieți în urma unui anevrism cerebral rupt. Părinții lui au fost de acord cu donarea organelor acestuia.

Transplant, puști. ”Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit printr-o sentință crudă, de neconceput. Dar atunci când dispare o lume de numai 15 ani, nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva ițele universului s-au încurcat din greșeală ori dacă justiția divină nu este, de multe ori, absurdă. Atunci trebuie să avem tăria de a privi spre noi înșine, pentru a ne înțelege adevărata menire: aceea de a face totul pentru semenii noștri. Este cazul unei familii din Iași al cărei fiu, în vârstă de 15 ani, suferind de un anevrism cerebral rupt, a plecat spre o lume mai bună. Părinții au fost de acord să doneze organele acestuia”, scriu reprezentanții Agenției Naționale de Transplant pe Facebook.

Potrivit sursei citate, prelevarea s-a efectuat la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași (kdp – Dr. Ecaterina Olaru, coordonator regional Dr. Raluca Neagu). Ficatul a fost prelevat de dr. Ciprian Vasiluţă și dr. Mihai Zabara și va fi transplantat de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon" Iaşi; rinichii - prelevați de dr. Daniel Andone și dr. Radu Andriciuc și vor fi transplantați la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" Iaşi; cordul - prelevat de echipa coordonată de dr. Radu Bălău și va fi transplantat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş; plămânii - prelevați de echipa condusă de dr. Dragoş Chiriţă, iar ei vor fi transplantaţi la Spitalul Clinic Sf. Maria din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel