Tratament cu plasmă convalescentă. Dr Doina Goșa explică efectele adverse

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Sânge
Sânge

Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a vorbit despre reacțiile de după transfuzia cu plasmă convalescentă la emisiunea Academia de Sănătate.

Invitat la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a explicat cât de rare sunt reacțiile în urma tratamentului cu plasmă convalescentă, aplicat bolnavilor de COVID-19.

”La nivel național, aproape toate spitalele folosesc plasmă convalescentă pentru pacienții vindecați. (...) În ceea ce privește efectele și administrarea plasmei convalescente pot să vă spun că este o manevră extrem de simplă, nu face rău pacientului. Contraindicațiile și reacțiile post-transfuzionale sunt foarte foarte rare. (...) Nu este nimic în plus față de celelalte tratamente transfuzionale”, spune dr Doina Goșa. 

Potrivit acesteia, cererea de plasmă convalescentă la nivel de București este din ce în ce mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel