Ce e mai eficient împotriva COVID: imunoglobulină sau plasmă? Dr Doina Goșa explică

Florina Pop / 12 sep 2020 / 10:51
EXCLUSIV
Covid-19, sange
Covid-19, sange

Dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a vorbit despre terapia cu imunoglobulină împotriva COVID-19.

Invitată la Academia de Sănătate, emisiune realizată de academicianul Irinel Popescu, dr Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București, a subliniat nevoia de plasmă proaspătă în spitale și rolul terapiei cu imunoglobulină.

”Având în vedere că suntem în plină pandemie și avem nevoie de plasmă proaspătă pentru pacienții din spitale - în sensul că nu putem să facem stocuri. Deocamdată ne focusăm pe tratamentul cu plasmă convalescentă al pacienților din spitalele din țară în sensul că oferim plasma care e băgată în anticorpi. Într-o etapă ulterioară este foarte important ca și România să se alinieze celorlalte țări și să trimită plasma la fracționare deoarece noi n-avem fabrici de fracționare în România pentru a obține imunoglobulină. Tratamentul cu imunoglobulină este mai eficient decât tratamentul cu plasmă”, afirmă dr Doina Goșa.

Ce spune aceasta despre legislația privind donarea de plasmă puteți asculta mai jos:

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy