Tratamentul cu anticorpi monoclonali, soluție pentru persoanele cu imunodeficiențe. Streinu-Cercel: se cheamă imunizare pasivă

Angela Sabău |
Data publicării:
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, a vorbit în cadrul dezbaterii „Testarea în farmacie, atu în campaniile de prevenție și depistare precoce a bolilor grave”, organizată de trustul DC Media Group despre tratamentul cu anticorpi monoclonali. Iată în ce condiții este eficient și cui este adresat acest tip de tratament.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a vorbit la dezbaterea „Testarea în farmacie, atu în campaniile de prevenție și depistare precoce a bolilor grave”, organizată de trustul DC Media Group despre tratamentul cu anticorpi monoclonali. Potrivit lui, acesta este o soluție foarte bună pentru pacienții cu probleme ale sistemului imunitar.

„Tratamentul cu anticorpi monoclonali este  o soluție foarte bună, se cheamă imunizare pasivă. În măsura în care o persoană nu poate să-și facă titrul de anticorpi, atunci venim din afară cu anticorpi sintetizați, în așa fel încât să protejăm persoana respectivă de bolile severe”, a precizat el.

Totuși, mai spune el, tratamentul nu se poate face acasă, nici în farmacii, așa cum se poate face testarea sau cum s-ar putea face vaccinarea.

„În ceea ce privește distribuția prin farmacii a anticorpilor monoclonali pentru pacienții COVID, e puțin mai complicat, pentru că administrarea de obicei necesită o perfuzie de o oră, deci nu s-ar putea face în farmacii”, a explicat el, arătând că, pentru asta, se poate apela la spitalizările de zi sau la serviciile unor unități medicale care pot să asigure condiții bune pentru tratamentul perfuzabil.

Tratamentul cu anticorpi, însă, nu se face doar perfuzabil. Există, însă, unele condiții.

„Există și imunoglobulină cu administrare intramusculară, vorbim de anticorpi monoclonali de profilaxie și, respectiv, de prevenție, dar necesită o monitorizare mai atentă a persoanei respective, de circa o oră”, a mai menționat el.

Anticorpii monoclonali persistă timp de 6-8 luni în organism și, practic, asigură o protecție pentru persoanele care nu răspund la vaccinare din cauza unor tratamente de imunosupresie, sau sunt imunodeficiente.

Detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel