Tratamentul cu ceai verde bogat în antioxidanți pentru un păr sănătos. Previne căderea părului și promovează creșterea 

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceai verde Foto: Freepik @amixstudio @jcomp
Ceai verde Foto: Freepik @amixstudio @jcomp

Descoperă care sunt substanțele din ceaiul verde responsabile pentru îngrijirea și hrănirea părului.

Ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi din lume și a fost savurat de generații întregi. A fost adăugat în numeroase produse, în special în cele care pretind că îmbunătățesc starea părului. Acesta este comercializat ca o băutură care poate trata toate afecțiunile.

Frunzele de ceai provin din planta Camellia sinensis. Frunzele de ceai pot fi prelucrate pentru a obține ceai verde, negru, alb sau oolong, în funcție de aroma dorită. Aroma unică a ceaiului verde provine din frunzele proaspete care sunt uscate și expuse la soare pentru a preveni oxidarea și fermentarea.

Se pot utiliza diverse tehnici de prelucrare pentru diferite varietăți de ceai verde. Ceaiul verde Matcha, de exemplu, are un conținut mai mare de antioxidanți și un gust mai profund, deoarece frunzele de ceai cultivate înainte de recoltare sunt cultivate la umbră în proporție de 90%.

Antioxidanții sunt un beneficiu bine cunoscut al consumului de ceai verde. Majoritatea antioxidanților care se găsesc în ceaiul verde provin din substanțe numite flavonoli, și anume din clasa cunoscută sub numele de catechine. Galatul de epigallocatechin (EGCG), cea mai răspândită și mai puternică catehină din ceaiul verde, a fost legată de un risc mai mic de boli de inimă și de mai multe forme de cancer, conform Healthline.

Ceaiul verde și extractele sale sunt folosite pentru diverse lucruri, cum ar fi reducerea căderii părului și îmbunătățirea sănătății părului, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Vezi și: Roșiile reduc riscul de hipertensiune arterială. Importanța licopenului și a potasiului în sănătatea cardiovasculară

Beneficiile ceaiului verde pentru păr

Ceaiul verde este încorporat la o mulțime de produse de îngrijire a părului. Iată câteva posibile avantaje pentru păr ale ceaiului verde:

Poate opri căderea părului

Mulți bărbați și femei din întreaga lume au probleme în ceea ce privește căderea părului, iar aceasta poate fi provocată de o serie de factori, inclusiv stresul, alimentația, tulburările autoimune și fluctuațiile hormonale.

Căderea hormonală a părului, cunoscută sub numele de alopecie androgenetică, afectează sute de milioane de bărbați și 3 femei la nivel global. Este adevărat că 25% dintre femei și 50% dintre bărbații de peste 50 de ani vor avea un anumit nivel de cădere a părului legată de hormoni.

Ciclul natural de creștere a părului este alterat în cazul căderii părului. Ciclul conține trei faze - androgen (creșterea părului), catagen (faza de tranziție) și telogen (căderea părului).

Dihidrotestosteronul și testosteronul sunt doi hormoni care pot accelera căderea părului și pot scurta perioada de creștere a părului. Potrivit anumitor studii, EGCG poate reduce căderea părului și bloca efectele acestor hormoni asupra părului.

Se pare că EGCG reduce căderea părului indusă de testosteron prin prelungirea fazei androgenice a dezvoltării părului și reducerea fazei telogene, care duce la căderea părului.

Vezi și: Valoarea nutrițională ascunsă a cartofilor. Care este cel mai sănătos mod de preparare

Încurajează creșsterea părului

Ceaiul verde ar putea încuraja reînnoirea și creșterea normală a părului. În cadrul unui mic studiu, trei pacienți cu alopecie au primit un extract topic de EGCG obținut din ceai verde aplicat pe scalp. Activitatea de creștere a părului subiecților a crescut semnificativ după 4 zile.

Prin promovarea foliculilor de păr și protejarea împotriva daunelor aduse celulelor pielii și părului, EGCG pare să promoveze dezvoltarea părului.

Viteza și eficacitatea tratamentelor cu ceai verde pentru păr pentru a încuraja creșterea părului la oameni, în special la cei care nu au pierderi de păr legate de hormoni, sunt încă incerte.

Foto: Freepik

Îmbunătățește livrarea nutrienților

Sistemul tegumentar, care constă, de asemenea, din piele, unghii, păr și structuri accesorii, este mult mai mare decât părul. De fapt, părul crește direct din piele, unde primește hrană și flux sanguin pe măsură ce crește.

Cercetătorii au arătat că administrarea de suplimente de extract de ceai verde timp de 12 săptămâni a îmbunătățit fluxul sanguin cutanat și livrarea de oxigen cu 29% în comparație cu grupul de control, în cadrul unui scurt studiu efectuat pe 15 persoane.

Treizeci de persoane dintr-un alt grup experimental au băut un litru de ceai verde zilnic pentru o perioadă de 12 săptămâni. Hidratarea pielii grupului de ceai verde s-a îmbunătățit semnificativ în comparație cu grupul de control.

Capacitatea pielii de a primi oxigen și nutrienți este principala responsabilă pentru dezvoltarea părului. În realitate, căderea părului poate fi rezultatul unei circulații sanguine deficitare. În consecință, consumul de ceai verde ar putea stimula dezvoltarea părului prin creșterea cantității acestor nutrienți care ajung la nivelul scalpului.

Sfaturi pentru aplicarea ceaiului verde pe părul tău

Ceaiul verde și extractul de ceai verde sunt cunoscute pentru că favorizează dezvoltarea părului, motiv pentru care sunt frecvent incluse ca ingrediente principale în produsele pentru păr. Acestea sunt disponibile online și în majoritatea locațiilor fizice.

Iată câteva aplicații pentru ceaiul verde în părul tău:

- Șampon. Folosește în mod regulat un șampon care să conțină extract de ceai verde. Ai grijă să masezi cea mai mare parte a șamponului pe cap și pe rădăcini.

- Balsam. Aplică un balsam sau o mască de păr cu ceai verde pe rădăcinile și pe vârfurile părului tău. Lasă să acționeze timp de 3-10 minute sau timpul specificat în instrucțiunile produsului.

- Balsam de casă. Pune unul sau două pliculețe de ceai verde într-o oală cu apă clocotită și lasă să se infuzeze timp de cinci minute. După duș, aplică-l pe păr, după ce s-a răcit.

În plus, ar trebui să îți propui să consumi zilnic 240-480 ml de ceai verde pentru a oferi organismului tău o doză sănătoasă de antioxidanți.

S-a constatat că ceaiul verde și produsele pentru păr din ceai verde promovează creșterea părului, dar este important să fiți atenți la potențiala toxicitate. Suplimentele și uleiurile de ceai verde pot conține cantități mai mari de EGCG, ceea ce poate duce la toxicitate hepatică și tulburări de stomac. 

Nivelurile de aport sigur pentru EGCG în suplimente și ceai preparat sunt de 338 mg și, respectiv, 704 mg pe zi. Se recomandă să consulți un medic înainte de a începe un nou supliment. Majoritatea oamenilor pot bea în siguranță până la 710-950 ml de ceai verde zilnic. 

Sunt disponibile produse pentru păr din ceai verde, dar eficiența lor depinde de modul în care sunt utilizate. Ceaiul verde nu afectează rezistența părului existent, ci afectează doar părul nou care se produce în foliculul pilos. 

Măștile de păr sau șampoanele trebuie aplicate la rădăcini și pe scalp pentru a ajunge la foliculii de păr și trebuie să freci ușor părul pentru a evita deteriorarea rădăcinilor.

Poți obține o mulțime de produse pentru păr din ceai verde online sau în magazine, însă pentru efecte optime, aplică produsele pe rădăcini și pe scalp. În plus, poți folosi ceaiul verde proaspăt preparat pentru clătire a părului după ce te speli cu șampon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel