Tulcea, bilanț 2019: 34 de persoane internate pentru consum substanțe psihoactive

Adisa Codruț |
Data publicării:
Substanțele psihotrope sunt medicamente care-ți afectează mintea și comportamentul
Substanțele psihotrope sunt medicamente care-ți afectează mintea și comportamentul

34 de persoane din județul Tulcea au ajuns la spital, în 2019, în urma consumului unor substanțe psihoactive, iar autoritățile atrag atenția că numărul real al consumatorilor este mult mai mare.

Coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA), Alina Matei, a declarat, în timpul prezentării bilanțului activității din 2019, că anul trecut Spitalul Județean de Urgență a raportat 34 de cazuri de consum de substanțe psihoactive, în 24 dintre ele fiind vorba de persoane de sex masculin.

„Cea mai mică persoană avea 12 ani, era o persoane de sex feminin care a consumat substanțe necunoscute, iar cea mai în vârstă a avut 65 de ani, a fost femeie și a consumat medicamente pentru tratament psihiatric", a menționat Matei, citată de Agerpres.

În majoritatea cazurilor, respectiv 13, autoritățile nu au putut menționa substanța consumată de persoanele internate.

La rândul lui, procurorul șef al Biroului Teritorial Tulcea al DIICOT, Ion Băetrău, a anunțat că au fost trimise în judecată 21 de persoane.

„Trebuie să avem în vedere faptul că la un traficant de droguri avem cel puțin 10 consumatori. Sunt foarte mulți însă care fie nu sunt depistați, fie, în cazul consumatorului, nu se adresează CPECA", a precizat procurorul-șef Băetrău.

Potrivit raportului CPECA, anul trecut 36 de persoane s-au adresat biroului din Tulcea solicitând servicii de consiliere, asistență socială și informații, iar patru dintre ele erau minore.

De asemenea, angajații Centrului, alături de voluntari, au derulat mai multe programe de informare atât în unitățile de învățământ, cât și la evenimentele publice, numărul total al beneficiarilor fiind de 16.973, majoritatea elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel