Tumoră de mari dimensiuni, operată la Spitalul Județean din Baia Mare

Adisa Codruț / 26 Martie 2019 / 14:54
Operația a fost realizată cu succes
Operația a fost realizată cu succes

Tumora de mari dimensiuni a fost operată la Spitalul Județean din Baia Mare. Dimensiunea tumorii i-a surprins chiar și pe medicii care au efectuat intervenția.

O intervenție chirurgicală complexă a avut loc luni, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Intervenția a fost realizată fără probleme de specialiștii unității medicale, se arată pe pagina de socializare a unității medicale.

“Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din județul Satu Mare, care a fost trimisă în secția de Chirurgie Toracică pentru o formațiune tumorală intratoracică dreaptă. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubație selectivă (dr. Alina Păușan, medic primar ATI). Intraoperator, am identificat o formațiune tumorală gigantă care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică.

Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracică, am reușit excizia acestei formațiuni în totalitate“, explică dr. Giuliano Petruț, medic primar chirurgie toracică în cadrul spitalului județean din Baia Mare. 

Complexitatea cazului a constat în dimensiunile mari ale formațiunii tumorale - aceasta având un diametru de aproximativ 25 centimetri și o greutate de 1.500 grame, dar și a numeroaselor vase de neoformație intra și peritumorale. 
Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta fiind supravegheată în secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, mai arată medicii care au efectuat operația.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27