Tumoră de mari dimensiuni, operată la Spitalul Județean din Baia Mare

Adisa Codruț / 26 Martie 2019 / 14:54
Prelevare de organe
Prelevare de organe

Tumora de mari dimensiuni a fost operată la Spitalul Județean din Baia Mare. Dimensiunea tumorii i-a surprins chiar și pe medicii care au efectuat intervenția.

O intervenție chirurgicală complexă a avut loc luni, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Intervenția a fost realizată fără probleme de specialiștii unității medicale, se arată pe pagina de socializare a unității medicale.

“Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din județul Satu Mare, care a fost trimisă în secția de Chirurgie Toracică pentru o formațiune tumorală intratoracică dreaptă. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubație selectivă (dr. Alina Păușan, medic primar ATI). Intraoperator, am identificat o formațiune tumorală gigantă care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică.

Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracică, am reușit excizia acestei formațiuni în totalitate“, explică dr. Giuliano Petruț, medic primar chirurgie toracică în cadrul spitalului județean din Baia Mare. 

Complexitatea cazului a constat în dimensiunile mari ale formațiunii tumorale - aceasta având un diametru de aproximativ 25 centimetri și o greutate de 1.500 grame, dar și a numeroaselor vase de neoformație intra și peritumorale. 
Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta fiind supravegheată în secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, mai arată medicii care au efectuat operația.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy