Uleiul de oregano, proprietăți medicinale neașteptate: este un ANTIBIOTIC natural

Angela Sabău |
Data publicării:
Oregano
Oregano

Oregano este o plantă folosită de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale puternice și beneficiile pentru sănătate.

Uleiul de oregano provine din plantă culinară familiară, Oreganum vulgare. Modul în care diferă este că, în loc să folosească planta aromată proaspătă sau uscată pentru a condimenta alimentele, uleiurile aromatice sunt extrase din florile și frunzele plantei și utilizate în scopuri medicinale.

Oregano este un antioxidant care nu numai că adaugă o aromă pregnantă, dar și substanțe nutritive importante în mâncare. Dar utilizarea uleiului foarte concentrat este cel mai simplu mod de a primi cantități ample din proprietățile sale medicinale. Datorită aromei sale puternice aromatice, cel mai bine este să îl luați sub formă de capsulă.

Beneficiile vindecătoare ale uleiului de oregano

Cavracolul și timolul sunt două componente puternice din uleiul de oregano care combate infecțiile și favorizează vindecarea în numeroase moduri, în special ca medicament antiviral, antibacterian și antifungic.

Competent în combaterea invadatorilor virali și a inflamației, uleiul de oregano susține funcția imunitară și îl face un remediu extrem de eficient pentru afecțiuni precum răceala obișnuită, gripa și varicela.

Uleiul de oregano este, de asemenea, benefic în tratarea infecțiilor bacteriene. De fapt, multe infecții bacteriene, cum ar fi infecțiile tractului urinar, streptococul gâtului și boala Lyme, pot fi tratate eficient cu ulei de oregano, deoarece ajută organismul să elimine bolile infecțioase, indiferent de originea microbilor. Spre deosebire de antibioticele farmaceutice, acest antibiotic natural funcționează cu sistemul imunitar pentru a combate infecțiile și a accelera procesul de vindecare.

Iată câteva alte beneficii pentru sănătate și modalități de utilizare a uleiului de oregano:

Pentru aromoterapie, adăugați picături de ulei de oregano la un difuzor de ulei esențial pentru a atenua simptomele asociate cu răcelile, gripa și alte afecțiuni respiratorii.

Pentru a spori imunitatea. Adăugați o picătură sau două de ulei de oregano la un ulei purtător, cum ar fi migdale sau nucă de cocos, și aplicați pe tălpile picioarelor.

Ca detoxifiere orală, denumită extragere de ulei. Adăugați o picătură de ulei de oregano la o cantitate mică de ulei de nucă de cocos extra virgin și țineți-l în gură câteva minute și apoi scuipați. Nu inghițiți. Uleiurile colectează toxinele și elimină bacteriile din gură.

Pentru a împrospăta respirația, după periere, adăugați câteva picături de ulei de oregano într-un ulei purtător, cum ar fi migdale sau nucă de cocos, și faceți gargară, apoi scuipați. Nu inghițiți.

Pentru a trata ciuperca piciorului. Într-un studiu universitar medical din Tokyo, Japonia, s-a constatat că uleiul de oregano a fost extrem de eficient în tratarea ciupercilor la picioare. Pur și simplu înmuiați picioarele într-o soluție de apă caldă, săruri Epsom și câteva picături de ulei esențial de oregano.

Pentru pecingine, o infecție fungică contagioasă, adăugați câteva picături de ulei de oregano într-un strat de ulei de cocos și frecați direct în zonele afectate ale pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel