Urmărește dezbaterea live

ULUITOR ce au scos medicii din stomacul unui bărbat. A înghițit-o accidental când se spăla pe dinți

Angela Sabău |
Data publicării:

Un bărbat de 39 de ani a ajuns pe masa de operație pentru că înghițise ceva care-i punea viața în pericol. Medicii se miră că obiectul a ajuns în stomacul pacientului. 

Medicii din India au îndepărtat o periuță de dinți lungă de 19 cm din stomacul unui bărbat, la mai puțin de 24 de ore după ce acesta o înghițise accidental, temându-se că dacă ar mai întârzia, i-ar pune în pericol viața.

Pe 15 septembrie, pacientul, al cărui nume nu a fost dat publicității, se spăla pe dinți, când periuța i-a alunecat din mână, i-a intrat în gât și a înghițit-o. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat de urgență la o clinică din apropiere, dar medicii de acolo nu aveau cum să-l ajute pentru că periuța nu i se mai vedea în gât. L-au trimis urgent la un spital aflat la mai mult de 100 km distanță.

Odată ajuns acolo, radiografia și alte teste nu au putut localiza periuța în gâtul bărbatului, ceea ce i-a determinat pe medici să ajungă la concluzia că ustensila buclucașă ar fi putut ajunge în stomac. 

Dr. Bomni Tayeng, chirurg principal la Spitalul General Bakin Pertin, Pradesh, India, a declarat: „Chirurgul ORL al spitalului nostru a investigat pacientul și a planificat să efectueze o esofagoscopie. Procedura de esofagoscopie a fost efectuată pe 16 septembrie dimineața, dar periuța de dinți nu a putut fi găsită în esofag - tubul muscular care leagă faringele (gâtul) de stomac. Aceasta însemna că periuța de dinți intrase în stomac”, notează metro.co.uk.

O operație minoră a fost efectuată la scurt timp și peria a fost îndepărtată. Bărbatul a fost externat la câteva zile după operație.

Dr. Tayeng a adăugat că pacientul nu simțea nicio durere după ce a înghițit periuța de dinți și că se confruntă doar cu un disconfort minor la nivelul abdomenului superior. 

„Peria putea fi simțită cu ușurință în stomac și a fost îndepărtată printr-o mică incizie. Această procedură a durat doar aproximativ 30 de minute. În ziua următoare a început să ia lichide orale și a avut o recuperare fără evenimente. A fost externat pe 21 septembrie”,  detaliat chirurgul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel