ULUITOR ce au scos medicii din stomacul unui bărbat. A înghițit-o accidental când se spăla pe dinți

Angela Sabău / 23 sep 2020 / 14:46

Un bărbat de 39 de ani a ajuns pe masa de operație pentru că înghițise ceva care-i punea viața în pericol. Medicii se miră că obiectul a ajuns în stomacul pacientului. 

Medicii din India au îndepărtat o periuță de dinți lungă de 19 cm din stomacul unui bărbat, la mai puțin de 24 de ore după ce acesta o înghițise accidental, temându-se că dacă ar mai întârzia, i-ar pune în pericol viața.

Pe 15 septembrie, pacientul, al cărui nume nu a fost dat publicității, se spăla pe dinți, când periuța i-a alunecat din mână, i-a intrat în gât și a înghițit-o. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat de urgență la o clinică din apropiere, dar medicii de acolo nu aveau cum să-l ajute pentru că periuța nu i se mai vedea în gât. L-au trimis urgent la un spital aflat la mai mult de 100 km distanță.

Odată ajuns acolo, radiografia și alte teste nu au putut localiza periuța în gâtul bărbatului, ceea ce i-a determinat pe medici să ajungă la concluzia că ustensila buclucașă ar fi putut ajunge în stomac. 

Dr. Bomni Tayeng, chirurg principal la Spitalul General Bakin Pertin, Pradesh, India, a declarat: „Chirurgul ORL al spitalului nostru a investigat pacientul și a planificat să efectueze o esofagoscopie. Procedura de esofagoscopie a fost efectuată pe 16 septembrie dimineața, dar periuța de dinți nu a putut fi găsită în esofag - tubul muscular care leagă faringele (gâtul) de stomac. Aceasta însemna că periuța de dinți intrase în stomac”, notează metro.co.uk.

O operație minoră a fost efectuată la scurt timp și peria a fost îndepărtată. Bărbatul a fost externat la câteva zile după operație.

Dr. Tayeng a adăugat că pacientul nu simțea nicio durere după ce a înghițit periuța de dinți și că se confruntă doar cu un disconfort minor la nivelul abdomenului superior. 

„Peria putea fi simțită cu ușurință în stomac și a fost îndepărtată printr-o mică incizie. Această procedură a durat doar aproximativ 30 de minute. În ziua următoare a început să ia lichide orale și a avut o recuperare fără evenimente. A fost externat pe 21 septembrie”,  detaliat chirurgul.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy