Un câine a depistat un bolnav de COVID pe aeroportul din Sibiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Animale de companie
Animale de companie

Pe aeroportul din Sibiu, un câine a depistat un pasager vaccinat că este bolnav de infecția COVID. Acesta a fost testat, iar simțul câinelui a fost confirmat.

Un câine a ”mirosit” un bolnav de COVID pe aeroportul din Sibiu. Pasagerul era vaccinat și în urma testării s-a confirmat infecția. 22 de pasageri au fost plasați în carantină după ce un câine special antrenat a ”mirosit” 151 de pasageri care au aterizat pe aeroportul din Sibiu, cu o cursă de la Madrid. Trei oameni infectați cu virusul au fost depistați de patruped.

Primul pasager semnalat a fost plasat de autorităţi în zona de izolare, fiind depistat de câine, iar la testul rapid făcut de DSP a confirmat gestul câinelui. Călătorul a fost luat de SMURD și dus la spital pentru investigații. Acesta ar fi avut ambele doze de vaccin făcute. O altă persoană semnalată de patruped a ieșit negativă la testul rapid, dar aceasta a fost plasată în carantină cu recomandare de testare PCR după cinci zile. A treia persoană a arătat documente că a fost bolnavă de COVID, arată Antena 3.

Primul pasager depistat de câine special antrenat să depisteze bolnavi COVID este un bărbat din județul Alba "Pasagerul 1 a fost depistat de câinele antrenat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare probabilă a bolii, acesta urmând a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele două doze de vaccin făcute", a precizat directorul general al DSP, colonelul Daniel Chelcea, scrie digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel